Vesti
Društvo

Protesti peto veče zaredom

Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
Protesti peto veče zaredom
Detalj sa protesta (Foto N1)

U Kosovskoj ulici iza Skupštine Srbije raspoređeno je nekoliko policijskih kombija, jedinice sa konjima i psima, a na platou ispred parlamenta i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Saobraćaj je blokiran u oba smera prema Bulevaru kraklja Aleksandra i Trgu Nikole Pašića.

Za sada na platou ispred Skupštine Srbije nema uniformisanih policajaca, a oko zgrade parlamenta postavljena je montažna metalna ograda.

Prethodno je ispred skupštine održan protest vernika koji od 2016. godine protestuju zbog potapanja crkve "valjevska Gračanica".

Agencija Beta prenosi da se na Trgu slobode u Novom Sadu okupilo oko 500 građana koji su krenuli u protestnu šetnju. Okupljene i večeras predvodi aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar. Većina okupljenih u Novom Sadu nosi zaštitne maske, a organizatori su i danas pripremili improvizovano mobilno ozvučenje. Skup je za sada miran.

Osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu su ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Građani traže i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije.

Posle incidenata tokom protesta u sredu, građani su u četvrtak održali mirne proteste. U petak uveče oko 1.000 demonstranata pokušalo da blokira autoput ka Beogradu, ali su od toga odustali jer je policija postavila kordon kod Kaćke petlje na samom izlasku na autoput.Ostale vesti

Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020