Vesti
Društvo

Protesti građana nastavljeni u Beogradu i Nišu

Na večerašnjem, osmom po redu protestu ispred Nardone skupštine okupilo se još manje ljudi nego sinoć - oko 300. Kao i prethodno veče nema incidenata i nasilja, kao ni skandiranja ili pištaljki i truba.
Protesti građana nastavljeni u Beogradu i Nišu
Protest u Beogradu (Foto N1)

Najviše građana okupljeno je oko lidera pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića koji iznosi svoje predloge kako je moguće realizovati fer i poštene izbore, kada bi se oni održani 21. juna oborili.

Druga grupa građana stoji tik uz stepenište ispred Narodne skupštine i uglavnom je reč o građanima kojima je u fokusu kosovsko pitanje i očuvanje svetinja, dok treća grupa građana sedi na žardinjerama na sredini ulice.

Za vreme protesta saobraćaj je zatvoren u oba smera i prema Trgu Nikole Pašića, ali i prema Bulevaru kralja Aleksandra. Saobraćaj normalno funkcioniše ulicama Kneza Miloša i Takovskom.

Kao i prethodnih večeri zgradu Narodne skupštine obezbeđuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, večeras u znatno manjem broju. Iza Skupštine u Kosovskoj ulici nalazi se njih pedesetak i društvu su nekoliko pripadnika MUP-a u civilu.

Nekoliko desetina Nišlija u protestnoj šetnji

Demonstranti su i večeras prošetali centralnim niškim ulicama, iako ih je još manje nego u ponedeljak uveče. Osim saobraćajne policije, drugi organi reda nisu uočeni.

I ove večeri je izgledalo kao da skupa neće biti, ali se sat vremena posle zakazanog termina u šetnju ipak krenulo. U povorci je bilo nekoliko desetina građana, koji su se kretali od Skupštine grada, preko dva najveća gradska trga do zgrade Suda, gde su se zadržali neko vreme.

Kako javlja reporter N1 iz Niša, demonstranti se polako razilaze, a prethodno su upalili sveće ispred ulaza u palatu pravde u Nišu.

 Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020