Vesti
Društvo

Protest u Prištini: "Stop pritiscima na radnike"

U organizaciji Unije nezavisnih sindikata Kosova danas je u Prištini organizovan protest radnika pod sloganom "Vlado dosta - poštujte zakone".
Protest u Prištini:
Sa protesta (Foto Klan Kosova)

To je najmasovniji protest koji su sindikalci organizovali do sada u cilju poštovanja prava radnika.

Na čelu kolone nalazile su se dve maskirane osobe koje su u rukama držale parolu "Stop pritiscima na radnike".

Predsednik UNSK Avni Ajdini je rekao da se radnici plaše da zahtevaju ostvarivanje svojih prava i pomenuo neke primere nepoštovanja zakona od poslodavaca.

"Vi znate da su primera radi radnici KEDS-a totalno diskriminisani. Dolazi neko, kupuje kompaniju i ponaša se kako hoće sa našim radnicima. Takođe i nakon što su dobili pravo na sudu, poslodavac se ne pridržava uslova. Gde je naša vlada da preduzme mere?", zapitao se Ajdini.

I drugi govornici na protestu su zahtevali poštovanje zakonskih odredbi koje se odnose na prava radnika i podvukli neophodnost poštovanja zakona o radu, zaštita na poslu i zdrastveno osiguranje.

Protest je protekao bez incidenata.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021