Vesti
Društvo

Protest Srbija protiv nasilja završen bacanjem toalet papira na TV Pink

Protest "Srbija protiv nasilja" 19. po redu večeras je sa pola sata zakašnjenja počeo ispred zgrade Vlade Srbije.
Protest Srbija protiv nasilja završen bacanjem toalet papira na TV Pink
Sa protesta (Foto N1)

Uz transparente i plakate kojima se poziva na ispunjenje zahteva protesta tu je i na kartonskim kutijama nekoliko stilizovanih likova novinara televizije Pink u zatvorskim uniformama.

Na početku protesta moderator novinar Smiljan Banjac je ukazao na niz problema u Srbiji u vezi sa nasiljem uključujući i izveštavanje režimskih tabloida.

Banjac se osvrnuo i na saobraćajne gužve u Beogradu i naglasio da je i to primer da se "glavni grad raspada", te da su uz parlamentarne potrebni i vanredni beogradski izbori.

Kazao je i da TV Pink nije promenila uređivačku politiku i da i dalje "širi mržnju i nasilje ".

Okupljenima na protestu obratio se i postiplomac Mašinskog fakulteta Aleksa Savić, koji je pitao okupljene kako se osećaju kad se pitaju da li im deca trpe nasilje, te podsetio da ovaj režim "decu neistomišljenika izbacuje iz vrtića".

Rekao je da je za vreme ovog režima povećan broj lažnih diploma i doktorata, pa su se studenti pitali čemu znanje, kad najvažnije funkcije države obavljaju "neznaice sa kupljenim diplomama".

"Njihov sistem savršeno funkcioniše. Koliko god mi mislili da predsedniku nije dobro kada govori, u tom njegovom ludilu postoji savršen sistem koji uništava sve što je dobro, što bi nekad moglo biti dobro, dok našu imovinu trpa u džepove tog sistema", rekao je Savić i dodao da je taj sistem uništio prosvetu i budućnost Srbije.

Savić je pozvao svoju generaciju da podigne glas protiv režima.

Okupljeni građani otići će večeras do zgrade TV Pink kako bi još jednom izrazili neslaganje sa njihovim programom.

Učesnici protesta Srbija protiv nasilja skandiraju ispred zgrade Pinka protiv Željka Mitrovića

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" ispred zgrade televizije Pink na Dedinju skandiraju potiv vlasnika tog medija Željka Mitrovića, javio je reporter Bete.

Oni vlasnika te televizije nazivaju "lopovom", a zvižde u pištaljke i trubice izražavajući time neslaganje sa uređivačkom politikom tog medija.

Protestna kolona ucesnika 19. okupljanja "Srbija protiv nasilja" krenula je sa raskrsnice ispred zgrade vlade Srbije, a zgrada televizije Pink krajnje bila je krajnje odredište, gde, kako su ocenili tehnički organizatori okupljanja, se nastavlja sirenje mržnje i nasilja.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" oko 21.30 počeli su da se razilaze ispred zgrade televizije Pink, gde su i bacanjem rolni toalet papira iskazali nezadovoljstvo radom tog medija.

Moderator protesta Miljan Banjac nazvao je tu televiziju "leglom nemorala i mraka", dok su okupljeni skandiranjem protiv njenog vlasnika Željka Mitrovića i duvanjem u pištaljke i trubice izaražavali nezadovoljstvo.

Banjac je na kraju protesta uputio izvinjenje pacijentima i lekarima obližnje bolnice, ponovio je zahteve okupljanja i najavio sledeći protest za narednu sedmicu.

Devetnaesti beogradski protest "Srbija protiv nasilja" počeo je ispred zgrade vlade Srbije odakle su okupljeni u koloni došli do televizije Pink, čijim radom su, zbog "širenja nasilja i mrznje" i pokretanja novog rijaliti programa, izuzetno nezadovoljni.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023