Vesti
Društvo

Protest protiv zagađenja vazduha u Beogradu

Više stotina građana okupilo se na Terazijama u Beogradu na četvrtom po redu protestu za čistiji vazduh u organizaciji grupe građana Eko straža.
Protest protiv zagađenja vazduha u Beogradu
Protest građana na Terazijama (Foto N1)

Povod okupljanja jesu podaci koji govore da u Srbiji svake godine od zagađenog vazduha umre 15.000 ljudi i da se tome mora stati na put.

Za razliku od prethodnih okupljanja, ovog puta organizatori su izdvojili samo jedan zahtev, a to je da se poštuje već postojeći Zakon o kvalitetu vazduha.

To podrazumeva obaveštavanje javnosti o vrednostima zagađenja vazduha na adekvatan način – putem lokalnih televizija u trenucima kada je vazduh zagađen, kao i konstantno praćenje indeksa kvaliteta vazduha na Prvom programu Radio-televizije Srbije i da se u okviru informativnih emisija redovno podnose izveštaji.

Među okupljenima na protestu su i direktor Kreni-promeni Savo Manojlović, novinar i kandidat za predsednika Srđan Škoro, Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd" i drugi građani i aktivisti.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022