Vesti
Društvo

Protest porodica nestalih i kidnapovanih

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu organizuje u Gračanici protest povodom Međunarodnog dana nestalih.
Protest porodica nestalih i kidnapovanih
Sa ranijih protesta Udruženja nestalih (Foto arhiv KIM)

Protestni skup biće održan u centru Gračanice, sa početkom u 11 časova.

Član Udruženja nestalih iz Gračanice Silvana Marinković za Kim je kazala da će porodice sa protesta zatražiti da se rasvetle sudbine kidnapovanih i nestalih Srba na prostoru Kosova i Metohije.

Marinković je kazala da će protestu prisustvovati članovi porodica nestalih iz svih krajeva Kosova.

Ona je pozvala porodice nestalih i građane da u što većem broju dođu na skup u centru Gračanice.Ostale vesti

Ivana Vanovac nova predsednica ogranka UNS na Kosovu

Novinarka Radija Mitrovica sever Ivana Vanovac je na izbornoj skupštini održanoj u Gračanici izabrana za predsednicu ogranka Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu.

  • 10.06.2023
SANU: Akademik Krestić ne stoji iza non-pejpera o Kosovu
Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) odbacio je navode da akademik Vasilije Krestić stoji iza "non-pejpera" o Kosovu koji je objavio potpredsednik Vlade Kosova Besnik Bisljimi.
  • 09.06.2023
Oko dve trećine ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da je diskriminisano u poslednjih šest meseci
U poslednjih šest meseci 65 odsto ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da im je bilo uskraćeno ili prekršeno neko pravo, a 44 odsto njih veruje da su diskriminisani na osnovu etničke pripadnosti, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC). „Dijalog oči u oči između lokalnih Srba i Albanaca, što manje politike i rešavanje lokalnih problema su ključ“, smatra Dušan Radaković, izvršni direktor ove organizacije.
  • 08.06.2023
Goraždevac: Učenici se oprobali u kvizu znanja
U prostorijama osnovne škole „Janko Jovićević“ održan je „Školski kviz znanja“ na kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Goraždevca, Osojana, Banja, Crkoleza, Vidanja i Suvog Grla.
  • 07.06.2023
Srđan Sentić izabran za zamenika kosovskog Ombudsmana

Skupština Kosova je na sednici u sredu, tajnim glasanjem, izabrala ambasadora Srđana Sentića za novog zamenika Ombudsmana na Kosovu iz redova nevećinskih zajednica. Za Sentića je glasalo 53 od ukupno 73 prisutna narodna poslanika.

  • 07.06.2023
Patrijarh zabrinut što je veronauka degradirana u status programa
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije razgovarao je sa vršiocem dužnosti ministra prosvete Đorđem Milićevićem i izneo zabrinutost što je verska nastava iz statusa predmeta degradirana u status programa, kao i da posle više od dve decenije od vraćanja u prosvetni sistem još nije rešen radno-pravni status veroučitelja.
  • 07.06.2023