Vesti
Društvo

Prošlo 20 godina od prvih otmica i ubistava na KiM

Tačno u 12 sati i 44 minuta po Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, u prostorijama njihovog udruženja u Beogradu porodice kidnapovanih i ubijenih obeležile su 20 godina od prvih otmica i ubistava na Kosovu i Metohiji.
Prošlo 20 godina od prvih otmica i ubistava na KiM
Spomen soba Kosmetske žrtve (Foto Udruženje)

Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ponovo su zatražile pravdu za njihove najmilije.

"Brata sam izgubila od 17 godina u masakru, oca, dva strica, prijatelje, rođake sa kojima sam živela i rasla u tom malom selu, 14 žetelaca su masakrirani", rekla je Slavica Janićijević iz Starog Grackog.

Jorgovanka Popović iz Gračanice je majka Dimitrija Popovića koji je imao 17 godina kada je ubijen 2004. godine.

"Godine 2004. dolazi Albanac Albert Krasnići i Gaši i puca u masu đaka treće godine Medicinske škole, gde je bio i moj sin Dimitrije Popović koji je nastradao. Možete da vidite u novinama, gde je njegova sahrana i još jedno ubistvo mladića", kaže Jorgovanka.

Prema podacima udruženja, na KiM je u poslednje dve decenije ubijeno 2.500 Srba i drugih nealbanaca.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021