Vesti
Društvo

Proslava Nove godine na Kosovu prošla mirno i bez većih incidenata

Policija Kosova saopštila je da je proslava Nove godine na Kosovu prošla uglavnom mirno i bez većih incidenata. Prethodno je policija sačinila poseban operativni plan kojim je predvidela mere kako bi se obezbedio javni red i mir i sprečila različita krivična dela.
Proslava Nove godine na Kosovu prošla mirno i bez većih incidenata
Ilustracija (Foto N1)

Tokom jučerašnjeg dana i noći policija je pojačano kontrolisala saobraćaj, a bilo je povećano i prisustvo policije na otvorenom, na trgovima različitih gradova u kojima su održane proslave Nove godine.

Policija procenjuje da je ove godine bilo manje incidenata nego prethodnih godina, izuzev nekih lakših povreda, kao posledice neadekvatne upotrebe pirotehničkih sredstava, požara, nelegalnog posedovanja oružja. U saobraćaju nije bilo nezgoda sa smrtnim ishodom, osim onih sa materijalnom štetom i povredama.

I u Urgentnom centru KBCK rekli su da je noć bila mirnija u odnosu na prethodne godine.

Pokloni za bebe i decu na pedijatriji u Kosovskoj Mitrovici

Čelnici kosovskomitrovačke opštine i okruga obišli su jutros bebe u porodilištu gde su prvorođenij devojčici u ovoj godinu uz novogodišnji poklon uručili i novac. Poklone su dobila i deca koja su Novu godinu dočelaka na odeljenju pedijatrije u Kosovkoj Mitrovici.

Načelnik okruga Slavko Simić rekao je da su deca najveća investicija i da će se povećanjem nataliteta stvoriti uslovi za opstanak i ostanak na Kosovu.

Pomoć roditeljima koji su odlučili da se za potomstvo bore veštačkom oplodnjom obećao je i predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić dok je gradonačelnik Goran Rakić podsetio da je "država Srbija uvek tu da pomogne srpskom narodu na Kosovu".

Inače, građani na severu Kosova dočekali su Novu godinu uglavnom u svojim domovima, a lep provod imali su i oni koji su se odlučili za doček u nekom od ugostiteljskih objekata.

Izuzev manjih povreda koje su zadobili oni koji su više popili većih incidenata nije bilo.Ostale vesti

Nezadovoljni građani traže poništavanje konkusa o dodeli stanova

Tridesetak građana centralnog Kosova koji su konkurisali za dodelu stambenih jednica na osnovu Javnog poziva Opštine Gračanica objavljenog marta ove godine, okupilo se ispred ove lokalne samouprave kako bi izrazili nezadovoljstvo objavljenom listom dobitnika i zatražili njeno poništavanje. Oni su se sastali sa predstavnicima lokalne samouprave koji su ih pozvali da ulože žalbu.

  • 04.10.2023
Elek: Ponestaju lekovi, nema fizioloških rastvora i vakcina za najmlađe

Direktor Kliničko-bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da na severu Kosova ponestaje lekova, jer je zabrana za uvoz iz Srbije na snazi od sredine juna.

  • 04.10.2023
Prelaz Brnjak potpuno otvoren za saobraćaj

Prelaz Brnjak na severu Kosova, otvoren je za saobraćaj u oba pravca, potvrdio je za Kim radio zamenik direktora Policije za Region sever Veton Eljšani. Ovaj prelaz je bio zatvoren deset dana.

  • 04.10.2023
Nezadovoljstvo zbog dodele stanova, na listi dobitnika i lekari i oni koji su prodali imovinu
Spisak dobitnika stanova na teritoriji opštine Gračanica objavljen je juče zvanično, a u javnosti je procurio dan ranije. Osim socijalno ugroženih i mladih roditelja koji nemaju rešeno stambeno pitnaje, među dobitnicima su brojni lekari i drugi zdravstveni radnici, ali i ljudi koji su prodali svoje kuće. Kandidati čije je zahteve opštinska komisija odbacila su nezadovoljni ovakvom raspodelom.
  • 04.10.2023
Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023