Vesti
Društvo

Proslava Nove godine na Kosovu prošla mirno i bez većih incidenata

Policija Kosova saopštila je da je proslava Nove godine na Kosovu prošla uglavnom mirno i bez većih incidenata. Prethodno je policija sačinila poseban operativni plan kojim je predvidela mere kako bi se obezbedio javni red i mir i sprečila različita krivična dela.
Proslava Nove godine na Kosovu prošla mirno i bez većih incidenata
Ilustracija (Foto N1)

Tokom jučerašnjeg dana i noći policija je pojačano kontrolisala saobraćaj, a bilo je povećano i prisustvo policije na otvorenom, na trgovima različitih gradova u kojima su održane proslave Nove godine.

Policija procenjuje da je ove godine bilo manje incidenata nego prethodnih godina, izuzev nekih lakših povreda, kao posledice neadekvatne upotrebe pirotehničkih sredstava, požara, nelegalnog posedovanja oružja. U saobraćaju nije bilo nezgoda sa smrtnim ishodom, osim onih sa materijalnom štetom i povredama.

I u Urgentnom centru KBCK rekli su da je noć bila mirnija u odnosu na prethodne godine.

Pokloni za bebe i decu na pedijatriji u Kosovskoj Mitrovici

Čelnici kosovskomitrovačke opštine i okruga obišli su jutros bebe u porodilištu gde su prvorođenij devojčici u ovoj godinu uz novogodišnji poklon uručili i novac. Poklone su dobila i deca koja su Novu godinu dočelaka na odeljenju pedijatrije u Kosovkoj Mitrovici.

Načelnik okruga Slavko Simić rekao je da su deca najveća investicija i da će se povećanjem nataliteta stvoriti uslovi za opstanak i ostanak na Kosovu.

Pomoć roditeljima koji su odlučili da se za potomstvo bore veštačkom oplodnjom obećao je i predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić dok je gradonačelnik Goran Rakić podsetio da je "država Srbija uvek tu da pomogne srpskom narodu na Kosovu".

Inače, građani na severu Kosova dočekali su Novu godinu uglavnom u svojim domovima, a lep provod imali su i oni koji su se odlučili za doček u nekom od ugostiteljskih objekata.

Izuzev manjih povreda koje su zadobili oni koji su više popili većih incidenata nije bilo.Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020