Vesti
Društvo

Pronađeni nestali planinari na Šari

Dvoje planinara kojima se izgubio trag tokom penjanja na vrh Ljuboten na Šar planini pronađeni su i u dobrom su zdravstvenom stanju, saopštio je sinoć Alpski klub Priština.
Pronađeni nestali planinari na Šari
Ljuboten (Foto pkbalkan.org)

Kako se navodi u objavi ovog kluba, muškarac i žena su bili deo grupe planinara koja je krenula u osvajanje Ljubotena.

Međutim, nakon što je prijavljeno da su nestali, pokrenuta je potraga.

Alpski klub iz Prištine saopštio je da su oboje pronađeni, te da su u dobrom zdravstvenom stanju.

Zahvalili su se Kosovskoj policiji, timu za spašavanje, šumarima iz gazdinstva u Kačaniku i svima koji su doprineli njihovom pronalasku.Ostale vesti

Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020
Isplata od 100 evra počinje sutra
Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje sutra, u ponedeljak 26. maja.
  • 24.05.2020