Vesti
Društvo

Produžena prijava za besplatni IT Bootcamp

Konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp koju fondacija Ana i Vlade Divac organizuje za državljane Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na Kosovu produžen je do 23. juna. 
Produžena prijava za besplatni IT Bootcamp
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Milena Đorđević koordinatorka IT Bootcamp Niš pozvala je na sve zainteresovane ljude da se prijave.

“Uslov za prijavu jeste da nemate formalno obrazovanje iz IT-ja, da ne studirate neki od programerskih fakulteta i da niste radili u nekoj IT kompaniji. Kao i da imate više od 18 godine i trajno prebivalište na Kosovu i Metohiji”, rekla je Đorđevićeva za RTV Kim.

Ona je dodala da je broj prijava neograničen, ali da će se prihvatanje kandidata vršiti selektivno.

“Prvu učionicu IT Bootcamp-a činilo je 15 ljudi, nadamo se da će sada taj broj biti veći kako bi ljudi bili u prilici da dođu do posla i prakse. Od njih 15 koji su tada pohađali kurs, 70 odsto je dobilo šansu za posao. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice”.

Predavanja će biti održana on-lajn, a kurs će trajati 15 nedelja.

“Plan je da krenemo krajem jula, kako bi se kurs završio do oktobra. U tih 15 dana imaćemo pauze, tako da će imati vremena da se odmore”, rekla je Đorđevićeva.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

“Cilj projekta jeste da pomognemo svima onima koji su negde zalutali, koji žele posao i da se svojim znanjem radom i trudom izbore za bolji život, steknu pristojnu zaradu i izdržavaju svoje porodice”, zaključila je Đorđevićeva.

Sve o uslovima prijave kao i formular za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rsOstale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022