Vesti
Društvo

Produžena prijava za besplatni IT Bootcamp

Konkurs za neprofitnu školu IT Bootcamp koju fondacija Ana i Vlade Divac organizuje za državljane Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na Kosovu produžen je do 23. juna. 
Produžena prijava za besplatni IT Bootcamp
Ilustracija (Foto Fondacija Ana i Vlade Divac)

Milena Đorđević koordinatorka IT Bootcamp Niš pozvala je na sve zainteresovane ljude da se prijave.

“Uslov za prijavu jeste da nemate formalno obrazovanje iz IT-ja, da ne studirate neki od programerskih fakulteta i da niste radili u nekoj IT kompaniji. Kao i da imate više od 18 godine i trajno prebivalište na Kosovu i Metohiji”, rekla je Đorđevićeva za RTV Kim.

Ona je dodala da je broj prijava neograničen, ali da će se prihvatanje kandidata vršiti selektivno.

“Prvu učionicu IT Bootcamp-a činilo je 15 ljudi, nadamo se da će sada taj broj biti veći kako bi ljudi bili u prilici da dođu do posla i prakse. Od njih 15 koji su tada pohađali kurs, 70 odsto je dobilo šansu za posao. Najveći broj polaznika se zaposlio u kompaniji W3Lab iz Kosovske Mitrovice”.

Predavanja će biti održana on-lajn, a kurs će trajati 15 nedelja.

“Plan je da krenemo krajem jula, kako bi se kurs završio do oktobra. U tih 15 dana imaćemo pauze, tako da će imati vremena da se odmore”, rekla je Đorđevićeva.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

“Cilj projekta jeste da pomognemo svima onima koji su negde zalutali, koji žele posao i da se svojim znanjem radom i trudom izbore za bolji život, steknu pristojnu zaradu i izdržavaju svoje porodice”, zaključila je Đorđevićeva.

Sve o uslovima prijave kao i formular za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), možete naći na veb sajtu www.itbootcamp.rs



Ostale vesti

Roditelji i dalje ne znaju zbog čega su škole na severu zatvorene
Održan je i sedmi dan protesta grupe roditelja nezadovoljnih odlukom zbog koje njihova deca ni ove nedelje nisu krenula u školu, već časove pohađaju onlajn. Kako su i najavili, uputili su se kod načelnika školske uprave za Kosovo i Metohiju, koji je ujedno i član Tima za praćenje epidemiološke situacije, kako bi dobili odgovor na osnovu čega je donešena odluka o produžetku nastave na daljinu u školama na severu Kosova. Međutim, načelnika ni danas nisu našli u kancelariji.
  • 28.09.2021
Centralno Kosovo: Meštani spremni za grejnu sezonu
U Gračanici i okolnim selima prodaja drva za ogrev je počela pre više od dva meseca. Trenutno se cene kreću od 40 evra za metar bukovog, do 45 evra po metru hrastovog drveta.
  • 28.09.2021
Roditelji i danas na protestu: Samo želimo nastavnike i učitelje u školama
Škole na severu su trenutno jedine srpske škole, ali i na teritoriji Kosova, u kojima se nastava ne odvija ni u jednoj preduniverzitetskoj, kao ni u predškolskim ustanovama, već đaci časove pohađaju na daljinu. Zbog toga što njihova deca skoro mesec dana fizički ne pohađaju nastavu, ali i zbog nedostatka, kako tvrde, jasnih odgovora kada je u pitanju obrazovanje njihove dece, danas je proteste nastavilo sedam roditelja.
  • 27.09.2021
Promotivna akcija za izgradnju Planinarskog doma na Berimu
Danas je svetski dan turizma. Opština Zubin Potok poslednjih godina u ovoj oblasti beleži veliki razvoj, kako zbog jezera Gazivode, tako i zbog lepota Ibarskog Kolašina i planine Mokra Gora.
  • 27.09.2021
Italijanski kontingent KFOR-a dezinfikovao škole
Pripadnici italijanskog kontingenta KFOR-a na Kosovu pri Regionalnoj komandi  zapad, tokom protekle nedelje izvršili su dezinfekciju 18 škola u Peći, kao i škole u selu Goraždevac.
  • 27.09.2021
Na severu Kosova izdato više od 260 privremenih registarskih tablica
U periodu od 20. do 26. septembra, kosovska Agencija za civilnu registraciju, izdala je ukupno 10.110 privremenih tablica, od toga 262 u opštinama na severu Kosova.
  • 27.09.2021