Vesti
Društvo

Produžena mera ograničenja kretanja na severu Kosova

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je za Radio Kontakt Plus da je na severu Kosova do daljeg produžena mera ograničenja kretanja od 21 sat do 5 ujutro.
Produžena mera ograničenja kretanja na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Radović nije mogao da precizira do kada je produžena mera ograničenja kretanja, ali je napomenuo da to sve zavisi od ponašanja građana.

„Nastavlja se isti rad policije, čak i pojačan, jer imamo informacije da su pojedinci (kovid pozitivni i oni kojima je određena mera kućne izolacije) neodgovorni, slobodno šetaju, tako da ćemo to sankcionisati“, upozorio je Radović.

Podsetimo, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su 7. jula odluku o ograničenom kretanju i stavljanju u karantin ovih opština zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja novoinficiranih korona virusom. Dan kasnije, kosovska vlada je odobrila zahtev Ministarstva zdravlja da se od 8. jula 2020. godine, od 21.00 do 05.00, zaustavi svako kretanje fizičkih lica izvan njihovih domova/stanova u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020