Vesti
Društvo

Produžen rok za zamenu vozačkih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Кosova obaveštava građane da je do 15. septembra 2020. godine produžen rok za zamenu vozačkih dozvola izdatih od strane institucija Republike Srbije, navedeno je na portalu Opštine Gračanica.
Produžen rok za zamenu vozačkih dozvola
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Кako je saopšteno, zahtev za zamenu vozačkih dozvola odnosno za izdavanje kosovske vozačke dozvole mogu podneti svi koji su vozački ispit položili u periodu od 10. juna 1999. godine do 14. septembra 2016. godine.

Prilikom podnošenja zahteva podnosi se sledeća dokumentacija: orginal srpska vozačka dozvola,original UNMIК vozačka dozvola i kosovska dozvola u slučaju dodavanja kategorija,lekarsko uverenje,potvrda od strane nadležnih srpskih organa kojom se dokazuje polaganje vozačkog ispita,kopija kosovske lične karte, platnica u iznosu od 15 evra.

Nakon izdavanja kosovske vozačke dozvole, građani mogu podneti zahtev za povraćaj orginalne srpske vozačke dozvole izdate od strane srpskih organa, ali se ista ne može koristiti u saobraćaju na teritoriji Кosova, saopšteno je iz MUP-a Кosova.



Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020