Vesti
Društvo

Prodavnice, apoteke i pumpe rade, kafići zatvoreni

U Gračanici i Prištini danas su zatvoreni svi kafići, restorani i drugi ugostiteljski objekti. Najveći trgovinski lanci takođe ne rade. U saobraćaju nema gužve, a retki su i prolaznici.
Prodavnice, apoteke i pumpe rade, kafići zatvoreni
Priština (Foto Kim)

Otvorene su samo prodavnice prehrambene robe, pekare, apoteke i benzinske pumpe.

Najviše je građana u prodavnicama i apotekama.

U najvećoj trgovini u Gračanici - super marketu "ETC" i danas su najtraženije osnovne životne namirnice. Brašna, pirinča i testenina nema, a sve je manje i mleka i ulja. Druge robe ima.

U ovoj radnji ni prodavci, a retko i kupci nose zaštitne maske i rukavice.

Za razliku od ovog marketa, u apotekama u Gračanici ali i u Prištini obavezne su maske i rukavice za apotekare. I danas su, kažu, najtraženiji antibakterijski gelovi, maske, alkohol. Međutim, u Gračanici trenutno nema sredstava za dezinfekciju a retko se može naći i u prištinskim apotekama.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020