Vesti
Društvo

Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži

Više od 20 domaćinstava u Lepini već drugi dan ima problem u snabdevanju električnom energijom. Meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od sinoć su ponovo bez vode.
Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Kako je za RTV Kim kazalo nekoliko meštana Lepine, problem je u tome što domaćinstva u ovom selu imaju samo jednu fazu struje.

Iako su više puta zvali predstavnike KEDS-a i prijavljivali kvar, još uvek niko nije izašao na teren.

Stanovnici Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca su od sinoć bez vode. Ekipe su na terenu, kazao je direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković.

"Do kvara je došlo na vodovodnoj mreži u Gračanici, pa zbog toga vode nema ni u Lapljem Selu, ni u Preocu. Ekipa Regionlanog vodovoda je na terenu, radi na sanaciji kvara", rekao je kratko Trajković.

 Ostale vesti

Raspust od 31. decembra
Zimski raspust za đake biće kako je i planirano, od 31. decembra do  24. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
  • 01.12.2021
Sutra štrajk zdravstvenih radnika Kosova
Federacija sindikata zdravstva Kosova (FSZK) najavila je da će sutra u svim zdravstvenim institucijama u javnom sektoru ponovo štrajkovati, jer nije dobila odgovor Vlade na njene zahteve.
  • 01.12.2021
U okviru kampanje "16 dana aktivizma", predstavnici misije Euleks, EU, Ministarstva pravde Kosova i nevladine organizacije "Žensko pravo" sprovode svoju kampanju protiv psihološkog nasilja nad ženama. 
  • 01.12.2021
U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom
Uže gradsko područje Zvečana je i dalje bez električne enrgije, zbog kvara na visokonaponskom kablu.
  • 01.12.2021
Policija poziva na upotrebu alternativnog puta zbog radova kod Vučitrna
Kosovska policija je pozvala sve učesnike u saobraćaju na putu Mitrovica - Priština u okolini Vučitrna da koriste alternativne puteve, zbog radova na proširenju deonice puta Vučitrn - Stanovce kako bi izbegli čekanje u dugim kolonama.
  • 01.12.2021
Prvi sneg u Mitrovici: Nadležni spremni, građani da smanje potrošnju struje
Iako je kraj novembra, prvi sneg koji je sinoć usledio posle kiše, iznenadio je građane Kosovske Mitrovice. Obilne padavine i niske temperature se tek očekuju. Dežurne službe JKP "Standard" su u pripravnosti, spremne za zimsku sezonu. Elektrokosmet posebno upozorava na drastičnu potrošnju električne energije na severu. Policija apeluje na vozače da budu oprezni.
  • 30.11.2021