Vesti
Društvo

Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži

Više od 20 domaćinstava u Lepini već drugi dan ima problem u snabdevanju električnom energijom. Meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od sinoć su ponovo bez vode.
Problem sa strujom u Lepini, u Gračanici kvar na vodovodnoj mreži
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Kako je za RTV Kim kazalo nekoliko meštana Lepine, problem je u tome što domaćinstva u ovom selu imaju samo jednu fazu struje.

Iako su više puta zvali predstavnike KEDS-a i prijavljivali kvar, još uvek niko nije izašao na teren.

Stanovnici Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca su od sinoć bez vode. Ekipe su na terenu, kazao je direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković.

"Do kvara je došlo na vodovodnoj mreži u Gračanici, pa zbog toga vode nema ni u Lapljem Selu, ni u Preocu. Ekipa Regionlanog vodovoda je na terenu, radi na sanaciji kvara", rekao je kratko Trajković.

 Ostale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022