Vesti
Društvo

Problem sa strujom u centru Gračanice, građani najavljuju protest

Blizu 50 domaćinstava u samom centru Gračanice, među kojima su i poslovni i privredni subjekti, se već dve nedelje suočava sa problemima u snabdevanju električnom energijom. Meštani planiraju protest, kazao je za RTV Kim Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana „Arsa“.
Problem sa strujom u centru Gračanice, građani najavljuju protest
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli su do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice. Meštani tvrde da je i ta jedna faza, koja je povremeno uključena, toliko slaba da uređaji ne mogu da rade normalno.

Dodatni problem ovom naselju u Gračanici predstavljaju niske temeprature.
Kako saznajemo, meštani su se više puta obraćali nadležnima u KEDS-u, ali problem do danas nije rešen. Kako tvrde, ekipe KEDS-a povremeno izađu na teren i privremeno otklone kvar, ali se ubrzo on ponovo javlja, kazao je za RTV Kim vlasnik restorana i mesare „Arsa“, Miroslav Arsić.

„Od 8. januara imamo problem sa električnom energijom. Zvao sam više puta KEDS u Prištini, u jednom trenutku čovek koji se javlja na telefon postao je krajnje neljubazan. Svi iz komšiluka zovu, ne znamo više šta da radimo. Pozivamo novinare i planiramo da blokiramo put. U pitanju je izlazni kabl iz trafostanice, koji je kako kažu, u prekidu. Međutim, niko ne dolazi da to popravlja. Dođe po neko zameni neki osigurač, on za pola sata izbaci. U komšiluku ima i dece, bolesnih ljudi. Ja imam biznis i zapošljavam 15 radnika, imam ogromne gubitke. Moje hladnjače su trofazne i ne mogu da funkcuionišu. Od 8. januara kada se sve skupi, možda smo imali 3-4 sata struje“, kazao je Arsić.

Arsić ističe da će meštani u toku dana, ili sutra, izaći da protestuju, kako bi ukazali na problem.

Stanovnici ovog dela Gračanice obratili su se i opštini Gračanica da sa institucionalnog nivoa reši problem. Međutim, direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković ističe da iz KEDS-a nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

„Znamo da taj deo Gračanice nema dve faze. Kontaktirao sam predstavnike KEDS-a, međutim zbog loših vremenskih prilika i problema na terenu ekipa je kasnila. Zamenili su osigurače, ali došlo je do toga da je osigurač ponovo izbacio i meštani su ostali bez tih faza. Na ponovne pozive meštana, i moje, došla je druga ekipa sutradan. Ponovo je bio isti problem, zamenili su osigurače koji su posle određenog vremena izbacili. Zaključili su da je u pitanju podzemni kabl koji ide iz trafostanice do prvog stuba. Sada čekamo da ekipe dođu i ispitaju tačnu lokaciju gde se proteže taj kabl kako bi otklonili kabl“, kazao je Trajković, dodajući da „ekipe iz KEDS-a nisu u nadležnosti Opštine, već regionalne kompanije“.

RTV Kim takođe nije uspela da dobije odgovor iz KEDS-a kada će problem sa strujom u ovom delu Gračanice biti rešen.

 Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021