Vesti
Društvo

Prljave ulice Goraždevca

Na ulicama Goraždevca, na svakom koraku mogu se videti papirići, komadi plastike ili najlona. Svest ljudi o zdravoj i čistoj životnoj sredini nije na zavidnom nivou, pa se bez previše razmišljanja sitan otpad baca na ulice.
Prljave ulice Goraždevca
Prljave ulice Goraždevca (Foto Radio Goraždevac)

Stanovnici Goraždevca su pre nekoliko godina integrisani u komunalni sistem, tako da se njihov otpad odlaže na gradsku deponiju. JKP „Ambijenti“, svoje usluge naplaćuje u iznosu od 5 evra mesečno.

Međutim, pojedini građanji i domaćinstva to i dalje odbijaju, pa stvaraju divlje deponije na periferiji ovog metohijskog sela. Svest stanovnika Goraždevca je na niskom nivou, pa je zagađivanje sopstvene životne sredine za neke od njih postala normalna svakodnevnica.

Pored komunalnog sistema „Ambijenti“, u Goraždevcu ima i radnika na održavanju čistoće u sklopu Privremenog organa opštine Peć. Oni se ovim problemom bave jednom ili dva puta godišnje, a to očigledno nije dovoljno.

Mesta za odlaganje sitnih otpadaka na ulicama Goraždevca ima samo u centru sela, pa je i to jedan od razloga zašto su travnjaci pored puteva prekriveni otpadom.Ostale vesti

Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022