Vesti
Društvo

Prizren: Pomoć za Miloša Nekića

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vladislav Petković uručio je u Prizrenu pomoć u lekovima Milošu Nekiću koji nikada nije napuštao ovaj grad.
Prizren: Pomoć za Miloša Nekića
Vladislav Petković i Miloš Nekić (Foto Kim).jpg

Vladislav Petković je Nekiću obećao i pomoć oko sređivanja i rekonstruisanja njegove kuće.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju u sklopu svojih aktivnosti pomaže ljudima poput gospodina Nekića", rekao je Petković i dodao:

"I na ovom primeru se vidi da Republika Srbija može da pomogne svojim građanima i u Prizrenu. Mislim da je današnja poseta jako važna jer je gospodin Miloš član porodice koja je zadužila ovaj grad. Konkretno, pošto se Nekić teško kreće jer je dva puta lomio kuk, učinićemo sve da brzo saniramo prilaze kući i oko kuće i rešimo problem ograde radi njegovog sigurnog kretanja", rekao je Petković.

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje da rad oko kuće Nekića prve rezultate da u naredne dve do tri nedelje.

Miloš Nekić se zahvalio predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekavši da ga raduje svaki susret kada sa nekim može da porazgovara o Prizrenu i njegovoj porodici koja je, kako je rekao, "ugradila život u istoriju i izgradnju Prizrena".

Petković je, nakon susreta sa Nekićem, naglasio da se Vlada Srbije protivi prodaji novosagrađenih kuća za Srbe povratnike.

"Ima još posla po tom pitanju, moramo da saznamo uzroke prodaje tih objekata. Radimo trenutno na nekoliko takvih slučajeva, ali više od toga ne mogu da kažem", naveo je Petković, dodajući da bi prištinske institucije "morale da obezbede veću pravnu sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji".

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković je prisustvovao i službi u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, a potom se sa saradnicima uputio na Goru.Ostale vesti

Kosnet: Napadi na novinare su napadi na demokratske vrednosti

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet poručio je da su napadi na novinare napadi na zajedničke demokratske vrednosti.

  • 20.10.2020
Anđelka Ćup dobitnica nagrade za izveštavanje o siromaštvu
Glavna i odgovorna urednica portala Gračanica Online, Anđelka Ćup, nagrađena je za reportažu o životu u Romskoj mahali u opštini Južna Mitrovica u vreme koronavirusa.
  • 20.10.2020
GIC započeo izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha
Inovacioni centar Gračanica (GIC) započeo je izradu aparata za merenje kvaliteta vazduha. Uređaj je u fazi testiranja i prevashodno je namenjen zatvorenim prostorijama, poput učionica, kuća ili kancelarija, kazao je za RTV Kim Đorđe Marković.
  • 20.10.2020
Laplje Selo: Pčelari pokrenuli mašinu za pravljenje voštanih ploča
Pčelari sa teritorije opštine Gračanica su do sada po satne osnove, uvek sa manjim ili većim procentom parafina, išli u Prištinu ili centralnu Srbiju. Mašina koju je donirala švajcarska organizacija “Helvetas” instalirana je na Poljoprivrednom fakultetu u Lapljem Selu, pa je proizvodnja kvalitetnih voštanih ploča konačno lokalizovana “na dobrobit svih”, a parafin se "nalazi na izlazu iz košnica".
  • 19.10.2020
Heroji u doba koronavirusa: Živ se čovek na sve navikne
U osmoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Kostić govorila je o poteškoćama i prednostima nastave na daljinu. Nikola Vasić predsednik Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje” kazao je da su od početka pademije članovi ove organizacije podelili preko dve tone pomoći u vidu namirnica, lekova i higijenskih paketa.
  • 18.10.2020
Zatvoreno nekoliko kafića u Prištini zbog kršenja mera
Zbog kršenja pandemijskih mera sinoć je zatvoreno nekoliko kafića u naselju "Ruga B" u Prištini.
  • 17.10.2020