Vesti
Društvo

Prizren: Pomoć za Miloša Nekića

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vladislav Petković uručio je u Prizrenu pomoć u lekovima Milošu Nekiću koji nikada nije napuštao ovaj grad.
Prizren: Pomoć za Miloša Nekića
Vladislav Petković i Miloš Nekić (Foto Kim).jpg

Vladislav Petković je Nekiću obećao i pomoć oko sređivanja i rekonstruisanja njegove kuće.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju u sklopu svojih aktivnosti pomaže ljudima poput gospodina Nekića", rekao je Petković i dodao:

"I na ovom primeru se vidi da Republika Srbija može da pomogne svojim građanima i u Prizrenu. Mislim da je današnja poseta jako važna jer je gospodin Miloš član porodice koja je zadužila ovaj grad. Konkretno, pošto se Nekić teško kreće jer je dva puta lomio kuk, učinićemo sve da brzo saniramo prilaze kući i oko kuće i rešimo problem ograde radi njegovog sigurnog kretanja", rekao je Petković.

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje da rad oko kuće Nekića prve rezultate da u naredne dve do tri nedelje.

Miloš Nekić se zahvalio predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekavši da ga raduje svaki susret kada sa nekim može da porazgovara o Prizrenu i njegovoj porodici koja je, kako je rekao, "ugradila život u istoriju i izgradnju Prizrena".

Petković je, nakon susreta sa Nekićem, naglasio da se Vlada Srbije protivi prodaji novosagrađenih kuća za Srbe povratnike.

"Ima još posla po tom pitanju, moramo da saznamo uzroke prodaje tih objekata. Radimo trenutno na nekoliko takvih slučajeva, ali više od toga ne mogu da kažem", naveo je Petković, dodajući da bi prištinske institucije "morale da obezbede veću pravnu sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji".

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković je prisustvovao i službi u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, a potom se sa saradnicima uputio na Goru.Ostale vesti

Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020