Vesti
Društvo

Prizren: Pomoć za Miloša Nekića

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vladislav Petković uručio je u Prizrenu pomoć u lekovima Milošu Nekiću koji nikada nije napuštao ovaj grad.
Prizren: Pomoć za Miloša Nekića
Vladislav Petković i Miloš Nekić (Foto Kim).jpg

Vladislav Petković je Nekiću obećao i pomoć oko sređivanja i rekonstruisanja njegove kuće.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju u sklopu svojih aktivnosti pomaže ljudima poput gospodina Nekića", rekao je Petković i dodao:

"I na ovom primeru se vidi da Republika Srbija može da pomogne svojim građanima i u Prizrenu. Mislim da je današnja poseta jako važna jer je gospodin Miloš član porodice koja je zadužila ovaj grad. Konkretno, pošto se Nekić teško kreće jer je dva puta lomio kuk, učinićemo sve da brzo saniramo prilaze kući i oko kuće i rešimo problem ograde radi njegovog sigurnog kretanja", rekao je Petković.

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje da rad oko kuće Nekića prve rezultate da u naredne dve do tri nedelje.

Miloš Nekić se zahvalio predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekavši da ga raduje svaki susret kada sa nekim može da porazgovara o Prizrenu i njegovoj porodici koja je, kako je rekao, "ugradila život u istoriju i izgradnju Prizrena".

Petković je, nakon susreta sa Nekićem, naglasio da se Vlada Srbije protivi prodaji novosagrađenih kuća za Srbe povratnike.

"Ima još posla po tom pitanju, moramo da saznamo uzroke prodaje tih objekata. Radimo trenutno na nekoliko takvih slučajeva, ali više od toga ne mogu da kažem", naveo je Petković, dodajući da bi prištinske institucije "morale da obezbede veću pravnu sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji".

Pomoćnik šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković je prisustvovao i službi u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, a potom se sa saradnicima uputio na Goru.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021