Privrednici Kosova i Srbije sutra u Gračanici

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova sutra, prvi put, organizuju poslovne susrete koji će u Gračanici okupiti više od 70 renomiranih privrednika i kompanija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gračanica (Foto arhiva Kim)

Na događaju koji se simbolično održava na Dan Evrope učestvovaće, između ostalih, i predstavnici MK Group, Victoria Group, Asseco See, Imlek, Bambi, Knjaz Miloš, Zlatiborac, kao i kompanije Elkos, Albakos, Devolli Corporation. Privrednici će u Gračanici imati priliku da razgovaraju o unapređenju poslovne saradnje u ovom delu regiona.  

Kako je predviđeno, u plenarnom delu govoriće Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Safet Grdžaliju, predsednik Privredne komore Kosova.

Susret privrednika u organizaciji dve komore biće prilika da se razgovara o mogućnostima konkretne saradnje, a učesnici skupa moći će da iznesu i predloge za dalje unapređenje privrednog ambijenta i za rešavanje problema sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova već dve godine održavaju redovne mesečne sastanke pod pokroviteljstvom Evrokomore.

Ostale vesti

 • Ledeni dani od sredine januara

  Ledeni dani od sredine januara

  Profesor meteorologije na Univerzitetu u Prištini Sulj Tahirsuljaj kazao je za RTV Kim da nas sneg očekuje krajem decembra, a ledeni dani od sredine januara i temperatura do -20 stepеni.

 • Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Kosovski Ustavni sud, odobrio je predlog Ombudsmana i kao privremenu meru potpuno obustavio sprovođenje Zakona o platama zbog čega će radnici dela javnog sektora na Kosovu ostati bez planiranog povećanja plata u decembru. Mera će biti na snazi do 30. marta 2020, a odobren je i zahtev sudskog izvestioca da se ovaj Zakon prosledi Venecijanskoj komisiji na razmatranje.

 • „Kvalitet Zakona o upotrebi jezika nezadovoljavajuć“

  „Kvalitet Zakona o upotrebi jezika nezadovoljavajuć“

  U Gračanici je održana debata „Dvojezičnost na Kosovu - Igra prevoda“. Preporuka prevodioca Bruna Neziraja, kada je prevod u pitanju je finansijski podsticaj za prevodioce. S druge strane, poverenik za jezike Slaviša Mladenović tvrdi da je jedan od najbitnijih, ali nedostajućih faktora politička volja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane