Vesti
Društvo

Prištinska Gimnazija obeležila 109. godina postojanja

U prostorijama novog Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, Gimnazija je obeležila svoj 109. rođendan. Direktor Dejan Denić je kazao da je ponosan na uspehe koje đaci ove škole postižu.
Prištinska Gimnazija obeležila 109. godina postojanja
Detalj sa obeležavanja jubileja Gimnazije Priština (Foto Opština Gračanica)

Za obeležavanje 109. godina postojanja učenici Gimnazije Priština su pripremili su bogat kulturno-umetnički program. Svečanosti su, pored đaka i profesora, prisustvovali i direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Nićič, te direktori Medicinske i Ekonomsko - trgovinske škole.

"Prošle godine imali smo najviše uspeha od kako Gimnazija radi u posleratnim uslovima. Bila je najuspešnija, što se tiče rezultata i uspeha naših učenika na različitim takmičenja, a očekujemo da tako bude i u ovoj školskoj godini, da imamo čime da se pohvalimo", kazao je za RTV Kim direktor ove obrazovne ustanove Dejan Denić.

Nakon više od dve decenije, Gimnazija Priština je u februaru ove godine dobila nove prostorije u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

"Rezultati naših učenika vezuju se za prelazak u novi Srednjoškolski centar. Uslovi su znatno bolji i pokazalo se da su i rezultati bolji", zaključio je Denić.

Nastavu u Gimnaziji u Lapljem Selu trenutno pohađa 189 učenika.Ostale vesti

Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023
’’Još se nismo oporavili od 17. marta 2004. godine na Kosovu’’
Novinarka Radija Kim Zorica Vorgučić izjavila je za N1 opisujući dešavanja 17. marta 2004. na Kosovu da je to veoma stresni događaj koji joj je obeležio život. "Taj događaj se duboko urezao u moje sećanje kao jedan od najstrašnijih koji su doživeli Srbi sa Kosova. Mislim da se nismo još uvek oporavili od tog datuma. To je bio i pokretač za iseljavanje Srba, posebno kada je u pitanju Čaglavica. Ljudi su bili uplašeni i nisu znali šta će im se desiti", istakla je Vorgučić.
  • 16.03.2023
Dodeljene novinarske nagrade za priče o multietničkom suživotu na Kosovu i u Srbiji

Drugu godinu zaredom Inicijativa za mirne promene (PCi) dodelila je medijske nagrade novinarima za priče o suživotu na Kosovu i u Srbiji. Dodela priznanja organizovana je istovremeno u Prištini i Beogradu.

  • 16.03.2023
Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

  • 15.03.2023
Završna konferencija „Nedelja žena“

Drugi i završni dan desete po redu Nedelje žena u organizaniji Nacionalnog demokratskog instituta počeo je panelom „Integrisanje pristupa 50/50 u stranačkim strukturama“ na kojem je govorio predsednik Demokratske stranke Kosova Memlji Krasnići. On je govorio o rodnoj ravnopravnosti u stranci koju vodi. Krasnići je rekao da se lično zalaže za pristup PDK 50/50 i dodao da i druge političke partije treba da usvoje sličnu platformu.

  • 15.03.2023