Vesti
Društvo

Priština: Uklanjaju se tvrdi predmeti sa ulica pred protest

Kosovska policija i komunalci proveravaju kontejnere i uklanjaju tvrde predmete sa ulica Prištine kojim će se danas kretati demonstranti.
Priština: Uklanjaju se tvrdi predmeti sa ulica pred protest
Priština (Foto arhiva Kim)

Policija je od vlasnika radnji i restorana zahtevala da i oni uklone tvrde predmete ispred svojih lokala.

Protest koji organizuju tri opozicione partije - Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Incijativa za Kosovo počinje u 14 sati na Trgu Zahita Pajazitijam u pešackoj zoni Prištine, nasuprot Grand hotelu.

Učesnici protesta zahtevaju da se van snage stavi odluka o poskupljenju struje, da se Trepča proglasi javnim preduzećem od posebnog značaja, da se smeni menadžment RTK i da predstavnik Ustavnog suda Enver Hasani podnese ostavku.

Od premijera Kosova Ise Mustafe traže da smeni ministra pravde Hajrednina Kučija.

Kako je najavljeno, demonstranti će se kretati ulicama prema zgradi Ustavnog suda, zatim do predezeća KEDS, koje snabdeva Kosovo strujom, ispred RTK do trga Skenderbeg, ispred Vlade Kosova.

 Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023