Vesti
Društvo

Pripadnici OVK zapalili knjigu Vetona Suroija

Pripadnici bivše OVK i invalida rata iz Uroševca zapalili su danas u centru grada knjigu publiciste Vetona Suroija "Zmijske noge".
Pripadnici OVK zapalili knjigu Vetona Suroija
Veton Suroi (m.time.ikub.al)

Prema njihovoj oceni, knjiga govori u najgorem svetlu o borbi Oslobodilačke vojske Kosova i njenim pripadnicima.

Autor knjige Veton Suroi je napisao na Fejsbuku: "Prvo pale knjige a potom oblače crne košulje".

Knjiga "Zmijske noge" direktno govori o Hašimu Taciju i tome da je navodno u Rambujeu, gde je predvodio delegaciju Kosova u kojoj je bio i Suroi, pristao da potpiše sporazum nakon što mu je tadašnji portparol Američkog državnog sekretarijata Džjems Rubin obećao da će u Holivudu biti snimljen film o njemu.

Spaljivanje knjige osudili su Odbor za ljudska prava i slobode u Prištini i brojni analitičari i pisci sa Kosova.Ostale vesti

„Kada se ugase kamere, oni...“

Članovi Resursnog centra za nestala lica i Udruženja porodica nestalih „Kosovski stradalnici“ iz Beograda uputili su uoči obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava apel nadležnim vlastima u Beogradu i Prištini da intenziviraju svoj rad na rasvetljavanju sudbine nestalih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu ili versku pripadnost.

  • 03.12.2021
OG: Dodeljeni grantovi ženama preduzetnicama u poljoprivredi
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sastala se danas sa ženama preduzetnicama kako bi potpisale ugovore o dobijenim grantovima. U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio – ekonomskog položaja, 10 žena je dobilo grantove na osnovu projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“.
  • 03.12.2021
KM: Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje preko 2.600 nezaposlenih
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutno se nalaze 2.623 nezaposlena lica sa područja opštine Kosovska Mitrovica, potvrdila je za Radio Kontakt Plus, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje za KiM Verica Ćeranić.
  • 03.12.2021
Srbi u Metohiji u neraskidivoj vezi sa Kosovskom Mitrovicom

Već dvadeset godina čitav administrativni i obrazovani sistem srpskih sredina u Metohiji povezan je sa Kosovskom Mitrovicom. Ovo je grad u koji ljudi iz srpkih sela u Metohiji odlaze po nekoliko puta mesečno – stariji da podižu platu i trguju, a oni mlađi ostaju da se obrazuju i studiraju.

  • 03.12.2021
Počeli radovi na gradnji auto-puta Niš–Merdare
Kod petlje Merošina svečano su počeli radovi na izgradnji auto-puta E80 Niš–Merdare od 76,3 kilometara, na prvoj deonici od Niša do Pločnika. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da bi deonica auto-puta do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dve i po godine.
  • 02.12.2021
Nagrađene institucije koje „poštuju Zakon o upotrebi jezika“
Kancelarija poverenika za jezike u saradnji sa Organzacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dodelila je nagrade „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ institucijama na Kosovu. Prva nagrada pripala je Centralnoj izbornoj komsiji (CIK). 
  • 02.12.2021