Vesti
Društvo

Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević posetili Goraždevac

Nakon što je otvorio „Vidovdanske svečanosti’’ u Gračanici, kao i tradicionalnu manifestaciju “Spasovdanski dani u Prizrenu” koja je održana dan kasnije, princ prestolonaslednik Filip Karađorđević, princeza Danica i njihov sin princ Stefan posetili su Goraždevac kod Peći.
Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević posetili Goraždevac
Karađorđevići u poseti Goraždevcu (Foto FB stranica Princa Filipa)

Karađorđevići su posetili crkvu Rođenja presvete Bogorodice a popodne su proveli u domu urednika Radio Goraždevca Darka Dimitrijevića i njegove porodice.

U objavi na svom Fejsbuk i Tviter nalogu prinčevski par je naglasio da Goraždevcu treba posvetiti više pažnje.

„Proveli smo divno popodne u Goraždevcu. Kiša nas je sprečila da malo više prošetamo selom, ali smo uživali u razgovoru sa žiteljima. Goraždevac zaslužuje više pažnje svih nas“, objavljeno je na nalogu princa Filipa i princeze Danice Karađorđević.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023