Vesti
Društvo

Prilužje: Odabrana polufinalistkinja za ’’Izbor Kosovke devojke’’

U sklopu ovogodišnjih „Vidovdanskih svečanosti“ u Prilužju je održanao nadmetanje za izbor “Kosovke devojke” za opštinu Vučitrn. Od devet učesnica ovog takmičenja titulu “Kosovke devojke” ponela je Nikolina Anđelković.

Prilužje: Odabrana polufinalistkinja za ’’Izbor Kosovke devojke’’
Polufinalistkinja Nikolina Anđelković (Foto Dragiša Terentić)

U sali Kulturno-sporskog centra „Stojadin Terentić- Dine“ prodefilovale su takmičarke pred nekoliko stotina meštana Prilužja, Gojbulje, Graca, Plemetine i ostalih srskih sela ovog kraja.

Laskavu titulu Kosovke devojke ponela je, odlukom žirija, Nikolina Anđelković, prva pratilja je Jovana Mitrović a druga Jovana Andrić.

Manifestaciju je obogatio nastup Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Prilužja. Posetioci su uživali u izvedbama tradicionalnih pesama i kola.

Izabrana polufinalistkinja Nikolina Anđelković predstavljaće opštinu Vučitrn na finalnoj večeri “Izbor za Kosovku devojku” 26. juna u porti manastira Gračanice.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022