Prilužje: Dejan Stanković predao "dačiju" Centru za socijalni rad

Centru za socijalni rad u Prilužju na KiM uručeno je terensko vozilo "dačija daster", donacija preduzeća "Stefial", koje vode proslavljeni fudbaler Dejan Stanković i njegov partner Dragan Ruvarac. Porodica Mitrović iz sela Grace uskoro će dobiti novu kuću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Centar Prilužja (Foto RTS)

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je prisustvovao predaji donacije, zahvalio je našem bivšem reprezentativcu, koji se, kako je rekao, toliko puta na viteški način borio za boje Srbije, a sada nastavlja da se takođe na viteški način bore za pomoć i podršku našem narodu tamo gde je najpotrebnije.

"Hvala još jednom Dejanu Stankoviću, a smatram da ovaj primer veoma mnogo znači ovom narodu i da će dodatno doprineti tome da se, nakon posete predsednika Vučića, ovaj talas solidarnosti koji je pokrenut, nastavi da umnožava", rekao je Đurić.

On je dodao da Stanković, čovek koji je odigrao najviše utakmica u reprezentaciji Srbije, sada igra humanitarnu i plemenitu utakmicu, za pomoć i podršku našem narodu na KiM.

"Došao je ovde na svoju inicijativu, sa željom da pomogne našem narodu, da doprinese porodicama koje ovde žive, centru za socijalni rad, da lično dođe i svojim prisustvom ohrabri naš narod koji ovde živi u veoma složenim i komplikovanim uslovima i da se odavde celom srpskom narodu na KiM pošalje poruka da smo uz njih i da Srbija misli na njih, da ih podržava, i njene državne institucije, ali i ostali ljudi", rekao je Đurić.

Dejan Stanković: Čast mi je da sam ovde

Naš proslavljeni fudbalski as Dejan Stanković zahvalio je mnogobrojnim građanima, mališanima fudbalerima i atletičarima koji su ga aplauzom dočekali, i kratko rekao da ne voli da priča o svojim humanitarnim aktivnostima, samo da - hvala Bogu da može.

"Vama svaka čast na volji, ostanite ovde, čuvajte naše srpstvo i želim vam sve najlepše od srca. Hvala na lepoj dobrodošlici, stvarno mi je čast što sam ovde. Ja se nadam da sam bar malkice doprineo, da ko me vidi, pogleda, da mu dam motiv da ostane ovde. Bio sam ovde pre tri godine, kada je bila promocija filma ’Enklava’, bilo mi je fenomenalno, bio sam sa decom, kada god budem mogao, sa velikim zadovoljstvom ću doći", rekao je Stanković.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milan Savić najsrdačnije je zahvalio Dejanu Stankoviću i njegovom partneru Draganu Ruvarcu na donaciji, jer su prepoznali potrebu da im je neophodno terensko vozilo.

"Vozilo će biti od velike pomoći, njime ćemo povećati mobilnost naših timova, koji su, zbog ukupne situacije i okruženja u kom se nalazi većina naših korisnika, biti u prilici da 24 sata budu mobilni, dostupni svima koji se nađu u socijalnoj potrebi", rekao je Savić.

Ugovor o izgradnji nove kuće porodici Mitrović

Nakon predaje "dačije daster" Centru za socijalni rad, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zajedno sa Stankovićem i Ruvarcem, potpisali su ugovor za izgradnju nove kuće za petočlanu socijalno ugroženu porodicu Mitrović.

Kuća površine 75 kvadratnih metara, vrednosti 2,8 miliona dinara, takođe je donacija firme "Stefial", a prema rečima Ivana Mitrovića, koji će sa ženom i troje dece koristiti novu kuću, nova kuća za njega znači - opstanak.

"Svima hvala koji su nam pomogli za kuću, mislim da je kuća u prave ruke otišla. Izgradnja nove kuće za moju porodicu značiće opstanak. Mnogo nam to znači. Inače živimo u staroj kući, ovo će nam zaista mnogo značiti. Hvala svima", rekao je Mitrović.

Đurić: Srbija će pomoći poplavama ugroženim Srbima

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da će država Srbija pomoći svom narodu na KiM koga su ovih dana zadesile poplave.

Ekipe su na terenu, komisije potpisuju, kaže Đurić i ističe da će država Srbija nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli.

"Naravno, formirali smo, iako ovo nije oblast u kojoj imamo punu nadležnost, jedan štab za vanredne situacije, koji nastoji da te probleme reši i mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava", rekao je Đurić.

Taj kraj, kako je rekao, nažalost ovih dana pogodile su poplave, izlili su se i Sitnica i Lab, te su kuće ozbiljno ugrožene, a nekima je voda provalila u podrume.

"Oko 120 kuća samo u ovom kraju je ugroženo, mi radimo, i juče i danas ekipe su na terenu, komisije potpisuju, država Srbija će nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli. Mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava. Kancelarija obilazi ovih dana, svakako ćemo se pozabaviti tim problemom", jasan je Đurić.

 

Ostale vesti

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

 • Srednjovekovni karavan u Lepini

  Srednjovekovni karavan u Lepini

  U okviru manifestacije „Dani opštine Gračanica“ u Lepini kraj Lipljana je održan srednjovekovni karavan. Cilj manifestacije je prezentovanje srednjovekovnih veština i zanata. Deca nisu krila oduševljenje, a meštanima je drago što je ovakav događaj organizovan u njihovom selu.

 • ’’Život u selu je monoton’’

  ’’Život u selu je monoton’’

  Nezaposlenost je jedan od najvećih problema Srba na centralnom Kosovu koji se, u potrazi za novcem, zaposlenjem i boljim životnim uslovima, neretko odlučuju da sve to potraže na nekom drugom mestu. Oni koji ne nameravaju da napuste rodni kraj, na sve moguće načine pokušavaju da opstanu.

 • Počeli Dani opštine Gračanica

  Počeli Dani opštine Gračanica

  „Dani opštine Gračanica“ započeli su dečijim karnevalom na kojem su učestvovali polaznici predškolske ustanove Đurđevak. Prvog dana manifestacije održava se i sportski turnir u košarci, odbojci i fudbalu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane