Vesti
Društvo

Prilika za stažiranje u institucijama na centralnom i lokalnom nivou

Kancelarija Premijera Kosova/Kancelarija za pitanja zajednica, u saradnji sa Ambasadom Norveške, objavljuje konkurs za “Program stažiranja u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou”, namenjen studentima završne godine osnovnih i master studija i diplomcima osnovnih i master studija iz redova nevećinskih zajednica.
Prilika za stažiranje u institucijama na centralnom i lokalnom nivou
Ilustracija (Foto Pixabay)

Zaniteresovani kadidati moraju ispunjavati sledeće kriterijume: da su građani Kosova; da su studenti na završnoj godini osnovnih ili master studija, diplomci osnovnih ili master studija; da nisu stariji od 30 godina; da poznaju jedan službeni jezik Kosova.

Aplikacioni obrazac se može preuzeti OVDE i OVDE.

Rok za apliciranje ističe 10. avgusta u 16:00 časova.

Po završetku programa stažiranja, svi stažisti koji su uspešno završili program će dobiti sertifikat.

Nakon završenog konkursa, KPZ će u skladu sa zakonom i procedurama, formirati Komisiju za izbor kandidata. Biće odabrano 100 kandidata koji će obavljati praksu u kosovskim javnim institucijama na lokalnom i centralnom nivou.Ostale vesti

Dečija smotra folklora u Prizrenu: Čuvari kulture i tradicije

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena održana je dvadeset prva po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se preko sedam stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 28.05.2022
Grafijada: Tri nagrade za studente mitrovičkog Fakulteta umetnosti
Studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici osvojili su tri prva mesta na nedavno održanom Međunarodnom susretu studenata grafičke struke "Grafijada 2022", u Trebinju.
  • 28.05.2022
Inicijativa da Gimnazija K. Kamenica nosi  ime Slobodana Kostića
Grupa intelektualaca iz Kosovskog Pomoravlja nedavno je pokrenula inicijativu da gimnazija u Kosovskoj Kamenici dobije ime po čuvenom književniku i profesoru Slobodanu Kostiću, koji je poreklom iz tog kraja.
  • 27.05.2022
Nestankom šuma nestaju i izvori vode
Koliki je značaj očuvanja šuma i planska eksploatacija, promovisano je u studiji analize mehanizma zaštite životne sredine, koju je izradila Ekološka medicinska ekspertska grupa EMEG uz podršku KFOS-a.
  • 27.05.2022
Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin
Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja u Srbiji biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • 27.05.2022
Trava raste, a radnika nema
Meštani Dobrotina su pre nedelju dana podneli zahtev JKP Ekologija i Opštini Gračanica za košenje trave i sređivanje sela. Međutim, to do sada nije urađeno. Dobrotinčani, kako su naveli, strahuju da svoje najmlađe puštaju u parkove zarasle u travu. Iz JKP Ekologije su za RTV Kim rekli da su svakog dana na terenu, ali da nemaju dovoljan broj radnika kako bi sve neophodne poslove završili u roku. 
  • 27.05.2022