Vesti
Društvo

Prilika za stažiranje u institucijama na centralnom i lokalnom nivou

Kancelarija Premijera Kosova/Kancelarija za pitanja zajednica, u saradnji sa Ambasadom Norveške, objavljuje konkurs za “Program stažiranja u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou”, namenjen studentima završne godine osnovnih i master studija i diplomcima osnovnih i master studija iz redova nevećinskih zajednica.
Prilika za stažiranje u institucijama na centralnom i lokalnom nivou
Ilustracija (Foto Pixabay)

Zaniteresovani kadidati moraju ispunjavati sledeće kriterijume: da su građani Kosova; da su studenti na završnoj godini osnovnih ili master studija, diplomci osnovnih ili master studija; da nisu stariji od 30 godina; da poznaju jedan službeni jezik Kosova.

Aplikacioni obrazac se može preuzeti OVDE i OVDE.

Rok za apliciranje ističe 10. avgusta u 16:00 časova.

Po završetku programa stažiranja, svi stažisti koji su uspešno završili program će dobiti sertifikat.

Nakon završenog konkursa, KPZ će u skladu sa zakonom i procedurama, formirati Komisiju za izbor kandidata. Biće odabrano 100 kandidata koji će obavljati praksu u kosovskim javnim institucijama na lokalnom i centralnom nivou.Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021