Vesti
Društvo

Prikupljanje novca za lečenje Gorana Blanuše

U Gračanici je počela akcija prikupljanja novčane pomoći za lečenje Gorana Blanuše Bosanca (1975) kojem je nedavno otkriven tumor da debelom crevu.
Prikupljanje novca za lečenje Gorana Blanuše
Sa današnje akcije prikupljanja pomoći (Foto Kim)

Na dva štanda koja su postavljena u centru Gračanice, Goranovi prijatelji i humani građani prikupljaju novac za njegovo lečenje za koje je potrebno 10.000 evra. Onima koji doniraju novac, organizatori poklanjaju balone.

Kažu da su zadovoljni odzivom ali i da se nadaju da će još humanih ljudi pomoći u prikupljanju novca neophodnog za Goranovo lečenje.

“Razgovaramo sa prolaznicima i upoznajemo ih sa akcijom da bi pomogli u što većem broju. Osim meštana koji dolaze do štandova, akciji su se priključili i Opština Gračanica, Dom zdravlja, EPS i mi smo im zahvalni. Nadam se da će akcija biti nastavljena uspešno“, kaže Miloš Stević iz Gračanice.

I radnici Opštine Gračanica priključili su se akciji.

“Zahvaljujemo se svima koju su pomogli porodici Blanuša i pozivamo sve ljude da pomognu koliko mogu“, rekla je Dragana Trajković iz opštine Gračanica.

Ovo je prilika da pokažemo koliko smo humani, kažu meštani centralnog Kosova.

“Nikad ne znamo kada će nama biti porebna pomoć. Neka prilog bude i minimalan, odreknite se nekog dnevnog zadovoljstvai i pomozite Goranu“, poziva doktorka Sonja Rakočević iz Doma zdravlja Gračanice.

Akcija prikupljanja pomoći za Bosanca je tek počela. U međuvremenu je najavljeno i donatorsko veče u gračaničkom kafiću Madera.

Goran Blanuša je trenutno na lečenju u Beogradu gde čeka operaciju.

Inače, Blanuša koji je poreklom iz Bosne i Hercegovine godinama živi u Gračanici. Oženjen je i ima ćerku.

 Ostale vesti

Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020
Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020