Vesti
Društvo

„Prijem u UEFA rezultat podrške prijatelja“

Kosovski predsednik Hašim Tači bio je oduševljen prijemom kosovskog saveza u UEFA i poručio da je ta odluka najlepša vest za građane sa Kosova.

„Prijem u UEFA rezultat podrške prijatelja“
Isa Mustafa i Hašim Tači ( Foto slobodnaevropa.org)

"Kosovo je najnoviji clan UEFA. Hvala svima koji su glasali za nas kako bi naša deca i mladi mogli da se takmiče. Čestitam Vokriju i Savezu, kao i građanima", napisao je Tači za svom Fejsbuk profilu.

Kosovski premijer Isa Mustafa, koji je lobirao za prijem u UEFA, bio je ponosan na članstvo.

"Veoma sam srećan i ponosan što je naša država jednom uspešno dostigla istorijski maksimum. Vrlo brzo će Kosovo postati član FIFA i proćićemo kroz uspešan period. Ovi rezultati su proizvod posvećenosti i podrške međunarodnih prijatelja", poručio je Mustafa.

Zadovoljstvo nije krio ni ministar evrointegracija sa Kosova Bekim Čolaku.

"Veliki san je ostvaren. Sjajno je pridružiti se Evropi u najvećem sportu. Vokri je dao najvažniji gol u svom životu", naveo je Čolaku.

Fudbalski savez Kosova postao je danas 55. član Evropske fudbalske unije (UEFA), posle tajnog glasanja na Kongresu u Budimpešti, iako je prethodno odbijena promena Statuta UEFA kako bi se primile zemlje koje su nepriznate od Ujedinjenih nacija.

Odluka o prijemu kosovskog saveza znači da će klubovi i reprezentacija moći da igraju zvanične utakmice u evropskim takmičenjima, a očekuje se da će igrati i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021