Vesti
Društvo

Prijava za povlačenje sredstava iz Trusta do 6. aprila

Rok za prijavu za povlačenje 10 odsto ušteđevine iz Kosovskog penzionog fonda „Trust“ traje do 6. aprila.
Prijava za povlačenje sredstava iz Trusta do 6. aprila
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Prijava se vrši na internet stranici www.trusti10.org.

“Kako je definisano zakonom, posle 6. 4. 2021. godine, neće biti moguće podnošenje zahteva za povlačenje 10% ušteđevine“, navodi se u saopštenju iz Trusta.

Predviđeno je da osiguranici mogu podići do 10 procenata svoje ušteđevine u Trust-u, kao i da će onima koji imaju ušteđevinu do 10.000 evra, u slučaju da podignu 10 odsto, kosovska vlada nadoknaditi taj iznos u narednih pet godina.Ostale vesti

GR: Počela sancija ulice i kanalizacione mreže u romskoj mahali
Timovi odeljenja Javnih službi i JKP “Ekologija” počeli su sa uređenjem "Kajmakčalanske ulice" u romskoj mahali u Gračanici, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu.
  • 20.04.2021
Udruženje novinara Kosova zabrinuto zbog stanja slobode medija
Uruženje novinara Kosova izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" o stanju slobode medija na Kosovu za 2021. godinu, koji pokazuje da je Kosovo palo za osam mesta i sada se nalazi na 78. mestu u svetu, po slobodi štampe, prenosi Reporteri.
  • 20.04.2021
GR: Održava se performans
U Gračanici, ispred Omladinskog saveta održava se performans "Prilog za harač" kojim civilno društvo ukazuje na, kako navode, bezrazložno kažnjavanje oca Luke Dimitrijevića.
  • 20.04.2021
Saradnja privrednih komora Srbije i Kosova i regionalne inicijative
Privredne komore u regionu dobro sarađuju i nastoje da uklone barijere u razmeni roba i usluga, ocenili su direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović i predsednik kosovske Privredne komore Berat Rukići.
  • 20.04.2021
Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021