Vesti
Društvo

Pretučeni pripadnik UMNIK-a prebačen u Beograd

Pripadnik UNMIK-a, ruski državljanin Mihail Krasnoščenko koji je u utorak ujutru u Zubinom Potoku pretučen u akciji kosovske policije na severu, prebačen je danas na dalje lečenje na VMA u Beogradu.
Pretučeni pripadnik UMNIK-a prebačen u Beograd
Pripadnici KP (Foto Kontakt plus)

"Lokalni administrator u opštini Zubin Potok Mihail Krasnoščenko ima prelom jagodične kosti i gornje vilice levo i naprsnuće lobanje, odnosno prelom temene kosti levo, uz krvne podlive. On je izjavio da je prvo udaran glavom o policijsko auto, a kasnije je šutiran u glavu", rekao je zamenik direktora Zdravstvenog centra doktor Zlatan Elek.

Elek je ocenio da je to bio "pokušaj ubistva" i da se "uvek to tako tretira".

"U ovom slučaju bojim se da je to namerno urađeno s obzirom da je, po rečima Krasnoščekova, imao jasne oznake da se radi o osobi koja je službenik Ujedinjenih nacija", kazao je Elek.

Krasnoščenko je povređen tokom akcije specijalne jedinice ROSU na severu Kosova u kojoj je uhapšeno 28 osoba, od kojih su 23 Srbi.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021