Vesti
Društvo

Predstavnici udruženja Glas Metohije uručili paketiće mališanima

Predsednik udruženja Glas Metohije Stojan Predović je sa svojim saradnikom Zoranom Đukićem obišao opštinu Gračanica. Tom prilikom podelili su paketiće deci povodom školske slave Sveti Sava.
Predstavnici udruženja Glas Metohije uručili paketiće mališanima
Dodela paketića (Foto Glas Metohije)

"Posetili smo selo Batuse zatim Skulanevo i porodicu Virijević iz Badovaca sa šestoro dece. Posebno se zahvaljujemo ljudima dobre volje koji su podržale našu akciju, kao i firmama "Tehnika MB" iz Srbobrana i Mlekara "Mlekoprodukt" iz Zrenjanina. Zahvalni smo i opštini Gračanica koja nam je i ovog puta izašla u susret i lepo dočekala", kazao je predsednik udrženja "Glas Metohije" Stojan Predović.

Prilikom podele paketića Predoviću i Đukiću pomogli su predstavnik sela Skulaneva Marko Todić, kao i Marko Arsić predstavnik sela Batusa.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021