Vesti
Društvo

Predstavnici opština sa Kosova u poseti Republici Srpskoj

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je juče ugostio predstavnike Privremenih organa opština Peć, Lipljan i Priština, koji su doputovali u Bijeljinu povodom proslave Dana Republike Srpske.
 • 09.01.2022
 • 12:18 h > 13:00
 • Društvo
 • izvor: Radio Goraždevac, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 414
Predstavnici opština sa Kosova u poseti Republici Srpskoj
Delegacija sa KiM u poseti Bijeljini (Foto Semberija info)

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine, dogovoreni su dalja saradnja, uzvratna poseta, kao i druženje vršnjaka Republike Srpske i Kosova i Metohije kroz međusobne posete.

„Posebne veze, poverenje, saradnja, snažan su impuls i samo neki od razloga da se ponovo sretnemo u božićne dane i dogovaramo dalje planove u godini pred nama“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Na osnovu povezanosti koja je uspostavljena, mi ćemo ciglu po ciglu graditi i učvršćivati stub vere, tradicije i svega onoga što povezuje srpski narod koji živi u Republici Srpskoj i našu braću i sestre sa KiM. Zato je danas posebna čast bila razgovarati sa našim gostima, predstavnicima dve opštine i jednog grada sa KiM-a. Ujedno smo se obavezali da ćemo u toku godine uzvratiti posetu“, istakao je on.

Petrović je najavio i posetu dece iz Republike Srpske vršnajcima na KiM i obrnuto.

„Povezanost izgrađena na taj način odjekuje u večnost, a večnost je Pećka Patrijaršija, kao i svaki trag srpske stope na KiM, koja je bila i ostaće srpska kolevka“, dodao je Petrović.

Povodom Dana Republike Srpske svim građanima, uz zahvalnost gradonačelniku Bijeljine na gostoprimstvu, čestitke su uputili predstavnici opština sa Kosova.

„Neka je srećan rođendan Republici Srpskoj, da ostane i opstane onakva kakva je i do sada bila. Mi smo vezani međusobno, kao Srbi. Mi, sa Kosova i Metohije smo osetili situaciju sličnu kao i vi iz Republike Srpske i zato je naša bratska ljubav i međusobna podrška tako čvrsta. Siguran sam da će tako i da ostane“, zaključio je predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević.

„To je veliki praznik, ne samo za Republiku Srpsku, nego i za čitav srpski narod. Čast i sloboda je odbranjena 9. januara“, naglasio je Novak Živić, predsednik Privremenog organa grada Priština.

Petković čestitao Dan Republike Srpske

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je 9. januar, Dan Republike Srpske i poručio "da su braća sa Kosova i Metohije uz Srpsku".

On je na svom Fejsbuk profilu čestitao prvih 30 godina Republike Srpske.

"Na srpskom mučeništvu sazdana, odolevaš istrajno svim nedaćama u najtežim vremenima! Tvoja braća s Kosova i Metohije uz tebe su i dele sva stradalništva i pregnuća da ostaneš svetitelj srpstva", napisao je Petković povodom Dana Republike Srpske.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
 • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

 • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
 • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
 • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

 • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
 • 05.08.2022