Vesti
Društvo

Predstavnici opština sa Kosova u poseti Republici Srpskoj

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je juče ugostio predstavnike Privremenih organa opština Peć, Lipljan i Priština, koji su doputovali u Bijeljinu povodom proslave Dana Republike Srpske.
 • 09.01.2022
 • 12:18 h > 13:00
 • Društvo
 • izvor: Radio Goraždevac, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 242
Predstavnici opština sa Kosova u poseti Republici Srpskoj
Delegacija sa KiM u poseti Bijeljini (Foto Semberija info)

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine, dogovoreni su dalja saradnja, uzvratna poseta, kao i druženje vršnjaka Republike Srpske i Kosova i Metohije kroz međusobne posete.

„Posebne veze, poverenje, saradnja, snažan su impuls i samo neki od razloga da se ponovo sretnemo u božićne dane i dogovaramo dalje planove u godini pred nama“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Na osnovu povezanosti koja je uspostavljena, mi ćemo ciglu po ciglu graditi i učvršćivati stub vere, tradicije i svega onoga što povezuje srpski narod koji živi u Republici Srpskoj i našu braću i sestre sa KiM. Zato je danas posebna čast bila razgovarati sa našim gostima, predstavnicima dve opštine i jednog grada sa KiM-a. Ujedno smo se obavezali da ćemo u toku godine uzvratiti posetu“, istakao je on.

Petrović je najavio i posetu dece iz Republike Srpske vršnajcima na KiM i obrnuto.

„Povezanost izgrađena na taj način odjekuje u večnost, a večnost je Pećka Patrijaršija, kao i svaki trag srpske stope na KiM, koja je bila i ostaće srpska kolevka“, dodao je Petrović.

Povodom Dana Republike Srpske svim građanima, uz zahvalnost gradonačelniku Bijeljine na gostoprimstvu, čestitke su uputili predstavnici opština sa Kosova.

„Neka je srećan rođendan Republici Srpskoj, da ostane i opstane onakva kakva je i do sada bila. Mi smo vezani međusobno, kao Srbi. Mi, sa Kosova i Metohije smo osetili situaciju sličnu kao i vi iz Republike Srpske i zato je naša bratska ljubav i međusobna podrška tako čvrsta. Siguran sam da će tako i da ostane“, zaključio je predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević.

„To je veliki praznik, ne samo za Republiku Srpsku, nego i za čitav srpski narod. Čast i sloboda je odbranjena 9. januara“, naglasio je Novak Živić, predsednik Privremenog organa grada Priština.

Petković čestitao Dan Republike Srpske

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je 9. januar, Dan Republike Srpske i poručio "da su braća sa Kosova i Metohije uz Srpsku".

On je na svom Fejsbuk profilu čestitao prvih 30 godina Republike Srpske.

"Na srpskom mučeništvu sazdana, odolevaš istrajno svim nedaćama u najtežim vremenima! Tvoja braća s Kosova i Metohije uz tebe su i dele sva stradalništva i pregnuća da ostaneš svetitelj srpstva", napisao je Petković povodom Dana Republike Srpske.Ostale vesti

Novak Đoković odlikovan Ordenom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je Ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
 • 21.01.2022
Brnabić: Poništene dozvole, odluke, rešenja, stavili smo tačku na Rio Tinto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
 • 20.01.2022
Bogatstvo firme nije u novcu i klijentima, već su to ljudi
Pre skoro četiri godine, dva mladića imala su viziju, koja je dovela do toga da zakorače u nepoznato i počnu novo poglavlje u svojim životima. Osnovali su, sada već jako uspešnu IT kompaniju, želeći da budu produktivni članovi društva, ali u svom rodnom gradu.
 • 20.01.2022
Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice u Lapljem Selu čije je stanove u jutarnjim časovima zahvatio požar. Ona je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nije bilo povređenih.

 • 20.01.2022
Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda
Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest koji su planirali da održe u ponedeljak 24. januara u Gračanici.
 • 20.01.2022
Laplje Selo: Neočišćeni dimnjak najverovatniji uzrok požara
Stanari zgrade koja se nalazi preko puta OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu su primetili požar na krovu tog objekta u ranim jutarnim časovima. Lokalna vatrogasna ekipa je odmah po pozivu izašla na teren, ali je usled neposedovanja adekvatne opreme bila prinuđena da pozove pomoć iz Prištine. Prištinski vatrogasci zbog problema sa merdivinama nisu mogli momentalno da pristupe gašenju vatre koja je uzrokovala veliku materijalnu štetu.
 • 20.01.2022