Vesti
Društvo

Predstava “Nasilje nema opravdanja” u Gračanici

U Domu kulture u Gračanici danas će u 12 sati biti održana predstava “Nasilje nema opravdanja” Zijaha Sokolovića.
Predstava “Nasilje nema opravdanja” u Gračanici
Plakat

Predstava je već izvedena u OŠ "Aca Marović" u Kuzminu.

Kroz formu ove predstave deca se informišu o raznim oblicima nasilja i posledicama koje ostaju nakon nasilnih reakcija. U predstavi se improvizuje čak 120 različitih scena nasilja.

Komad je autorsko delo glumca Zijaha Sokolovića koji je scenario pisao u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima.

Na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju kriminaliteta, održanom u Litvaniji 2013. godine, ova predstava je proglašena najboljim projektom u Evropskoj Uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici.

Predstavu “Nasilje nema opravdanja” za decu osnovnih i srednjih škola sa centralnog Kosova organizuje Dom kulture Gračanica zajedno sa lokalnom samoupravom u saradnji sa fondacijom “Tijana Jurić“ iz Subotice i “NINAMEDIA“ iz Novog Sada.

Đaci sa centralnog Kosova juče su, na tribini “Ukradena bezbednost” mogli da se informišu o opasnostima koje ih vrebaju u školi, na ulici i na internetu.Ostale vesti

Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020