Vesti
Društvo

Predsednica opštine Gračanica posetila RTV Kim

Nakon obilaska nekoliko medija sa teritorije opštine Gračanica, predsednica ove lokalne samouprave Ljiljana Šubarić posetila je danas i Radio televiziju Kim u Čaglavici.
Predsednica opštine Gračanica posetila RTV Kim
Ljiljana Šubarić u poseti RTV Kim (Foto Kim)

Ljiljanu Šubarić i njene saradnike dočekao je direktor RTV Kim Isak Vorgučić koji je zajedno sa urednicom Zoricom Vorgučić upoznao predsednicu opštine sa gotovo dvadesetdvogodišnjim radom medijske kuće.

Tokom razgovora istaknuta je potreba za boljom saradnjom svih medija i lokalne samouprave, zatraženo da čelnici opštine ne vrše selekciju medija prilikom organizovanja i praćenja događaja, ali i potreba za bržim odgovorima na pitanja od važnosti za informisanje građana.

Ljiljana Šubarić i njeni saradnici su obećali da će učiniti sve da komunikacija sa medijima bude na najvišem nivou jer, kako je rekla, opština podržava profesionalno izveštavanje, te da je u interesu da javnost bude tačno i pravovremeno informisana o dešavanjima u Gračanici i okolnim mestima.

Takođe je obećano da će Opština Gračanica realizovati projekte podrške medijima na teritoriji ove lokalne samouprave, uz napomenu da je nedavno bio raspisan konkurs za finansiranje medijskih projekata.

Direktor RTV Kim Isak Vorgučić je ovom prilikom uručio zahvalnicu Opštini Gračanica na dosadašnjoj saradnji. Ovakve zahvalnice RTV Kim je dodeljivala povodom 20 godišnjice postojanja i drugim institucijama, organizacijama i pojedincima, ali je ova ostala neuručena do danas jer se prethodno opštinsko rukovodstvo nije odazvalo pozivu i svečanom prijemu koji je bio organizovan povodom dve decenije rada našeg medija.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022