Vesti
Društvo

Praznična predstava vrtića “Đurđevak”

Mališani iz vrtića “Đurđevak“ održali su danas novogodišnju predstavu za svoje roditelje i vaspitače.
Praznična predstava vrtića “Đurđevak”
(Foto KIM)

Predškolska ustanova „Đurđevak“ organizovala je u Gračanici novogodišnji program u kojme su učestvovala deca iz ove ustanove. Dečaci i devojčice obučeni u kostime izveli su „Božićnu čestitku“ i „Zaleđene figure“ koje su pripremali zajedno sa svojim vaspitačima.

Vaspitačica Vesna Kostić kaže da se uvek slušaju dečije želje i da program nije bilo teško spremiti.

„Ovo je veliki doživljaj za svu decu predškolske ustanove „Đurđevak“, a ujedno i za vaspitače i roditelje. Deca se nisu puno spremala jer je to program koji se radi tokom cele godine i izabere se ono što smatramo da je najbolje. Deca uvek imaju izbor, vaspitači slušaju njih i uvek izaberu ono što deca žele“, kaže Vesna.

Predstava je imala svoju Snežnu kraljicu, vilu i Deda mraza. U susret Novoj godini deca iz vrtića „Đurđevak“, kažu da najviše iščekuju poklone.

Zadovoljstvo novogodišnjom predstavom nisu krili ni roditelji. Slažu se da je ovo dobra prilika da se deca zabave i da obraduju svoje mame i tate.

Na kraju je i Deda mraz doneo poklone za svu decu iz „Đurđevka“.

Ova vaspitnoobrazovna ustanova organizovala je tokom nedelje niz aktivnosti za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021