Vesti
Društvo

Poziv za pomoć u organizaciji humanitarnog bazara za trogodišnju Natašu

Trogodišnja Nataša iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, od rođenja se bori sa više dijagnoza – dečija paraliza, urođena srčana mana, hipotonija mišića, samo su neke od njih. Usled visokih troškova za lekove i ostale potrepštine, i oskudnih primanja porodice, humanitarni aktivisti sa Kosova pozvali su sve koji su u mogućnosti da pomognu, i najavili budući humanitarni bazar.
Poziv za pomoć u organizaciji humanitarnog bazara za trogodišnju Natašu
Sa Božićnog bazara u KM za Maju Cvetković (Foto RKP)

Trogodišnja Nataša sedmo je od osmoro dece koliko broji porodica Stojanović, koja živi od socijalne pomoći.

Nataša ima dečiju paralizu, urođenu srčanu manu, napade gušenja, anemiju, strabizam hipotoniju mišića, ne sedi, ne hoda, ne govori… Ispoljava alergiju na većinu namirnica i jede samo kašastu hranu, poručili su aktivisti putem Fejsbuk stranice „Humanitarni bazari – Da život pobedi“.

Stojanovići nisu u mogućnosti da obezbede kolica za malu Natašu. Ujedno, troškovi za njenu hranu, lekove, pelene i ostale potrepštine su previsoki za ovu porodicu.

Poziv je upućen svim ljudima dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, a oni koji žele da se uključe u akciju mogu da se jave putem Fejsbuka.

Za naredni period najavili su humanitarni bazar upravo posvećen maloj Nataši.

 Ostale vesti

Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021
Bogojavljenje: Nikoli iz Leposavića Časni krst
Plivanje za Časni krst – običaj koji u srpskom narodu ima dugogodišnju tradiciju i ovog 19. januara, obeležen je na jezeru Gazivode. Više desetina učesnika plivalo je na temperaturi malo ispod nule. Plivali su 33 metara što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista. Nikola Milutinović iz Leposavića prvi je doplivao do Časnog krsta. 
  • 19.01.2021