Vesti
Društvo

Poziv mladim pravnicima da se prijave za stažiranje u pravosudnim institucijama

Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) iz Severne Mitrovice uputio je poziv svim mladim pravnicima da se prijave na program stažiranja u pravosudnim institucijama.

Poziv mladim pravnicima da se prijave za stažiranje u pravosudnim institucijama
Ilustracija (Foto Pixabay)

Cilj ovog programa je da se omogući veće učešće mladih pravnika kako bi stekli nova znanja i veštine u pravosudnim institucijama.

Njima će biti omogućeno da se bliže upoznaju sa radom institucija u cilju podsticanja mogućnosti zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina u upravi, poručili su iz ACDC-a.

Programom je predviđen izbor do deset kandidata koji će stažirati tri meseca u pravosudnim institucijama i advokatskim kancelarijama uz mesečnu nadoknadu.

Da bi se prijavili, kandidati moraju da ispune određene uslove koji se, između ostalog, odnose na stepen obrazovanja i poznavanje jezika. Uz prijavu je potrebno priložiti CV u EuroPass formatu, dokumenta o školskoj spremi i skeniranu ili odštampanu ličnu kartu.

Više informacija o kriterijumima za prijavu, potrebnoj dokumentaciji, kao i prijavni formular možete pronaći OVDE.

Kandidati imaju mogućnost da se prijave online putem, na e-mail adresu office@acdc-kosovo.org, sa naslovom mejla: „Prijava za stažiranje 2022. i ime aplikanta“ ili da dokumenta predaju u kancelariji Centra za zastupanje demokratske kulture (ACDC) koji se nalazi u ulici Čika Jovina 3, zgradi TC North City, na prvom spratu, svakog radnog dana od 10-14 časova u zapečaćenoj koverti sa naznakom – „Program stažiranja za mlade pravnike“.

Krajnji rok za prijavu je 21. mart 2022. godine.

Iz ACDC-a navode da nepotpune, neodgovarajuće i neblagovremeno poslate prijave i dokumentacija uz prijave neće biti razmatrane.

Saopštili su da se izbor kandidata koji ispune formalne uslove vrši na osnovu dostavljenih prijava i razgovora sa kandidatima, te da će o vremenu i mestu razgovora da obaveste samo one koji su ušli u uži izbor.

Izabrani kandidati potpisaće ugovore sa Centrom za zastupanje demokratske kulture i njih sleduje mesečna nadoknada.

Iz ACDC-a su posebno ohrabrili žene i pripadnike marginalizovanih grupa da se prijave na konkurs.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022