Vesti
Društvo

Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal

U dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u  Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.
Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal
Maskenbal (Foto Radio Goraždevac)

Na maskenbalu je učestvovalo oko 80 učenika, uzrasta od vrtića do osmog razreda. Deca su bila veoma kreativna rekao je direktor OŠ Janko Jovićevič Milan Anđelković.

“Završetak dečije nedelje smo obeležili maskenbalom, možemo da se pohvalimo da su nam deca, roditelji i nastavnici bili jako kreativni cele nedelje i da možemo da zaključimo da je sve održano na visini zadatka u svakom smislu”, kazao je direktor Milan Anđelković.

Kreativnost mališana ocenjivali su nastavnici OŠ „Janko Jovićević“, a deca koja su bila najbolja u tome dobila su nagrade i pohvalnice za kreativnost tokom cele dečije nedelje.

Deca nisu krila zadovoljstvo što su danas učestvovala na maskenbalu povodom obeležavanja dečije nedelje.

“Drago mi je što sam učestvovala na maskenbalu, bilo je prelepo, bilo je baš lepih kostima, zanimljivih. Ja sam danas bila biolog”, kazala je Antonina Pavlović.

“Na današnjem maskenbalu odabrala sam ulogu alkoholičara, bilo mi je jako lepo što sam deo ovoga”, kazala je Sofija Todorović.

Dečija nedelja je prvi put obeležena u oktobru 1934. godine na predlog organizacije „Prijatelji dece Srbije“, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade. Osnovni dokument za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečje nedelje je Кonvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija usvojena 1989. godine.Ostale vesti

Predavanje o značaju prevencije HIV-a/AIDS-a u Medicinskoj školi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a, Đački parlament Medicinske škole u Lapljem Selu u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je predavanje o značaju prevencije protiv ove bolesti za učenike.

  • 01.12.2022
Šljivovica upisana na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
Društvene prakse i znanja u vezi s pripremom i upotrebom tradicionalnog pića od šljive - šljivovice, element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.
  • 01.12.2022
„Beli božur“ Gordani Đorić, „Crni“ Aljbinu Kurtiju

Priznanje „Beli božur“ za najbolju saradnju sa medijima, po odluci novinara, članova Udruženje novinara Srbije na Кosovu, ove godine je pripalo predsednici Udruženja poslovnih žena „Avenija” Gordani Đorić. „Crni božur“ za najlošiju saradnju sa novinarima dobio je premijer Kosova Aljbin Кurti.

  • 01.12.2022
Od danas prijave mladih za 5.000 dinara

Mladi koji imaju između 16 i 29 godina mogu od danas do 15. decembra da se prijave za pomoć države od 5.000 dinara.

  • 01.12.2022
U Prištini danas protest zbog ubijanja žena
Kolektiv za feminističku misao i akciju održaće danas proteste u Prištini tražeći da se ubistva žena koje su izvršili muškarci tretiraju kao vanredna situacija na Kosovu.
  • 01.12.2022
Čaglavica: Raskopana ulica problem za vozače, nadležni obećavaju saniranje
Stefanova ulica u Čaglavici je početkom novembra raskopana bez upozorenja stanovništva na radove. Koristi se za u saobraćaj, ali još uvek nije sanirana. Direktorica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić potvrdila je za Kim da ima prijave o vrlo lošem stanju ove saobraćajnice.
  • 30.11.2022