Vesti
Društvo

Potvrđena pobeda Rakočevića, ponovno glasanje za Upravu UNS-a

Izborna komisija Udruženja novinara Srbije potvrdila je zvanično da je novinar sa Kosova Živojin Rakočević osvojio većinu glasova na izborima za predsednika ovog udruženja.

Potvrđena pobeda Rakočevića, ponovno glasanje za Upravu UNS-a
Živojin Rakočević (Foto Kim)

Predsednik Izborne komisije Jadranko Gubelić nakon jučerašnjeg glasanja članova najstarijeg novinarskog udruženja, potvrdio je da je Živojin Rakočević rezultatom 263 prema 241 pobedio doskorašnjeg predsednika Vladimira Radomirovića. 

Nakon potvrđivanja rezultata, prisutnima se obratio novi predsednik Živojin Rakočević, koji je istakao da su predsednici UNS-a svi novinara čiji se glasovi do sada nisu čuli.

"Ja nisam čovek nikakve podele, ovde je jasno da UNS ima duboki istinski profesionalni potencijal, hvala što ste ga prepoznali i glasali za njega", kazao je Rakočević.

On je poručio da je UNS-u potrebno odsustvo političkog aktivizma, i dodao da ovo udruženje treba da bude udruženje dijaloga.

Rakočeviću su čestitale brojne kolege, predstavnici UNS-a.

Osim predsednika na Skupštini je biran i Upravni, Nadzorni odbor i Sud časti UNS. Međutim, zbog primećenih neregularnosti glasanje za Upravu UNS-a će biti ponovljeno danas.

Na Skupštini je glasalo 510 članova od 599 koliko je imalo pravo glasa.

Na saopštavanju rezultata nije bio prisutan Vladimir Radomirović.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021