Vesti
Društvo

"Potrebno veće angažovanje ispekcije u sprečavanju divljih deponija"

Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
Deponija pored samog pružnog prelaza između sela Preoca i Lepine u opštini Gračanica (Foto Kim)

Direktor Odeljenja Javnih službi Vladica Trajković rekao je za Radio Kim da je zaključak današnje sednice Odbora za javne službe, da je potrebno veće angažovanje inspekcije na mestima gde se stvaraju divlje deponije.

"Trebalo bi održati sastanak sa Odeljenjem urbanizma i da se akcenat da na putnim pravicma Preoce-Lepina, Preoce-Ugljare zbog magle na ovim putnim pravcima treba obeležiti bele linije kako bi se saobraćaj odvijao što bezbednije", rekao je on.

Napominje da kada su u pitanju poplave u ovoj godini je na području opštine Gračanica bilo "manjih problema".

"Ljudi su u većini slučajeva sami stvarali probleme zatrpavanjem kišnih kanala ispred svojih dvorišta tako da voda iz njiva ne može da otiče kroz kišne kanale u rečna korita. To nam se dogodilo u Preocu u Romskoj mahali gde su pepelom i smećem zatrpali kišni kanal koji vodu treba da odvuče do potoka pa se voda iz njiva vratila u naselje i poplavila nekoliko domaćinstva. Sreća pa smo intervanisali sa bagerom Ekologije i sprečili da voda prodre u kuće", kazao je Trajković.

Na području Gračanice je pao prvi sneg, a Trajković kaže da su od jutros svi putevi prohodni.

"Pratili smo situaciju tokom cele noći, oko četiri sata ujutru je počeo da se topi u ranim jutarnjim satima zbog mraza je došlo do smrzavanja i stvaranja poledice ali smo reagovali i na svim putnim pravcima posipali so i rizlu", zaključio je direktor Odeljenja za javne službe.



Ostale vesti

Mojsilović i Ristuća o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu
Komandant KFOR-a general-major Angelo Mikele Ristuća razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milan Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu. 
  • 21.03.2023
Velika Hoča: Učenici OŠ ’’Svetozar Marković ’’ obeležili Svetski dan poezije
Svetski dan poezije. 21. mart je rezervisan za promociju pisanja i čitanja poezije, najstarije vrste umetnosti. Današnji dan obeležili su učenici OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči.
  • 21.03.2023
Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL
Kosovska policija saopštila je da je poslala prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.
  • 21.03.2023
Borba protiv diskriminacije Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu
Dan borbe protiv diskriminacije se obeležava svakog 1. marta, a 21. marta se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Obeležavanje ovih datuma ima za cilj da ukaže na diskriminaciju koja se odnosi na prihode, godine, zdravstveno stanje, profesiju, invaliditet, seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rasnu, etničku i versku pripadnost.
  • 21.03.2023
Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023