Vesti
Društvo

Pošumljavanje javnih površina u Gračanici

JKP "Ekologija" je danas u saradnji sa opštinskim odeljenjima poljoprivrede i javnih službi započela pošumljavanje javnih površina u gračaničkom naselju Padalište.
Pošumljavanje javnih površina u Gračanici
Akcija pošumljavanja u Gračanici (Foto SBB fondacija)

Posađen je deo sadnica visokih četinara koje su obezbedile SBB fondacija i NVO Ekogen.

"Od nas je zatražena pomoć i asistencija u sadnji 500 sadnica crnog bora koje je obezbedila SBB fondacija. U saradnji sa opštinskim Odeljenjem poljoprivrede odredili smo lokaciju, to je Padalište. U toku dana je zasađeno 250 sadnica, dok će ostalih 250 posaditi sutra i time će celokupna akcija biti zavšena", kazao je za RTV Kim izvršni direktor JKP Ekologija Dejan Dimitrijević.

Iako su u pitanju vanredne aktivnosti za koje JKP Ekologija nema namenski budžet, iz ovog preduzeća poručuju da svojim kapacitetima uvek podržavaju svaku akciju pošumljavanja.

Na konkursu SBB fondacije "Da šume bude više. Da se lepše diše!", izabrana je Gračanica kao 14. lokacija za akciju pošumljavanja kao deo inicijative „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koju je SBB fondacija pokrenula još 2015. godine. U okviru projekta pošumljavanja do sada je širom Srbije zasađeno preko 11.000 stabala

Nakon završetka ove, u planu je još jedna akcija koja je inicirana u jednoj od nevladinih organizacija u Gračanici.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022