Vesti
Društvo

Posledice upotrebe pirotehnike u novogodišnjoj noći

U Urgentnom centru Kliničkog centra Kosova lekarsku pomoć je u novogodišnjoj noći, zbog povreda nastalih od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, zatražilo desetak građana, prenosi Reporteri.
Posledice upotrebe pirotehnike u novogodišnjoj noći
Pirotehnička sredstva (Foto Kim)

Prema rečima dežurnog hirurga Adema Jahe, među povređenih pacijentima je i lice koje je pogođeno “zalutalim metkom“ u grudi, dok je jedna osoba izgubila ruku zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

“Jedan pacijent je pogođen zalutalim metkom u predelu grudi, dok je kod drugog zbog povreda izazvanih korišćenjem pirotehničkih sredstava izvršena amputacija ruke. Desetak građana je zatražilo pomoć zbog povreda nanetih pirotehničkim sredstvima i tu se uglavnom radi o lakšim povredama. Stanje pacijenata je stabilno“, rekao je Jaha.

Prema oceni v.d. direktora UKCK Valjbona Krasnićija, broj povređenih je ove godine manji nego prethodnih godina.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021