Vesti
Društvo

Poseban operativni plan policije na severu za izbore

Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever sprovodiće u nedelju, 22. oktobra, na dan lokalnih izbora, poseban operativan plan, uz angažovanje oko 450 policijskih službenika i kompletan starešinski kadar. U svim policijskim stanicama biće stacionirani i dežurni tužioci.
Poseban operativni plan policije na severu za izbore
Željko Bojić (Foto Kontakt plus)

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže za Kontakt Plus da operativni plan za nedelju uključuje i mobilne i statične patrole, kao i obezbeđenje biračkih mesta.

Već u subotu ujutro od 3h, policijski službenici će biti na biračkim mestima.

“Tokom sprovođenja ovog operativnog plana, biće angažovano oko 450 policijskih službenika koji će dobiti svoje konkretne zadatke, kao i kompletan starešinski kadar Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever”, rekao je Bojić.

On je dodao da će u svim policijskim stanicama biti stacionirani i dežurni tužioci.

“U svakoj policijskoj stanici biće i dežurni tužilac. U slučaju potrebe ili izvršenja nekog krivičnog dela policija će se konsultovati sa nadležnim tužiocem radi preduzimanja daljih mera” – kazao je Bojić.

Na Kosovu u ponoć počinje predizborna tišina uoči održavanja lokalnih izbora. Srbi će moći da glasaju u 10 opština u kojima su većina.Ostale vesti

Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021
KM: Uručeni ključevi stanova stanarima nekadašnjeg “Samačkog bloka”
Preostalim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka", danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici, izgrađenoj sredstvima Grada Beograda. Ovim su zbrinuti svi stanari koji su u požaru jula meseca 2017. godine ostali bez krova nad glavom. Najavljena je izgradnja još jedne zgrade.
  • 14.01.2021
Početak Nove godine po Julijanskom kalendaru
Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora, koje vreme svojih praznika određuju prema Julijanskom kalendaru, danas obeležavaju početak 2021. godine i dva velika hrišćanska praznika - Obrezanje Isusa Hrista i Svetog Vasilija Velikog.
  • 14.01.2021
Hakerski napad na portal Riznica.net
Redakcija portala Riznica.net obaveštava čitaoce da je njihov sajt danas otežano radio zbog napada hakera "koji već nekoliko dana pokušavaju da sruše ovu veb stranicu".
  • 13.01.2021