Vesti
Društvo

Poseban operativni plan policije na severu za izbore

Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever sprovodiće u nedelju, 22. oktobra, na dan lokalnih izbora, poseban operativan plan, uz angažovanje oko 450 policijskih službenika i kompletan starešinski kadar. U svim policijskim stanicama biće stacionirani i dežurni tužioci.
Poseban operativni plan policije na severu za izbore
Željko Bojić (Foto Kontakt plus)

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže za Kontakt Plus da operativni plan za nedelju uključuje i mobilne i statične patrole, kao i obezbeđenje biračkih mesta.

Već u subotu ujutro od 3h, policijski službenici će biti na biračkim mestima.

“Tokom sprovođenja ovog operativnog plana, biće angažovano oko 450 policijskih službenika koji će dobiti svoje konkretne zadatke, kao i kompletan starešinski kadar Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever”, rekao je Bojić.

On je dodao da će u svim policijskim stanicama biti stacionirani i dežurni tužioci.

“U svakoj policijskoj stanici biće i dežurni tužilac. U slučaju potrebe ili izvršenja nekog krivičnog dela policija će se konsultovati sa nadležnim tužiocem radi preduzimanja daljih mera” – kazao je Bojić.

Na Kosovu u ponoć počinje predizborna tišina uoči održavanja lokalnih izbora. Srbi će moći da glasaju u 10 opština u kojima su većina.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020