Vesti
Društvo

Porodici Ničić priključena struja posle sedam dana

Nataša Virijević - Ničić potvrdila je za RTV Kim da su posle sedam dana konačno dobili struju, i to zahvaljujući inicijativi poslanika u parlamentu Republike Srbije sa Kosova i Metohije Danijeli Vujičić i Ljubomiru Mariću.
Porodici Ničić priključena struja posle sedam dana
Porodica Ničić-Virijević (Foto Kim)

Usled nedostaka novčanih sredstava budući da žive od socijalne pomoći koja iznosi 26.000 dinara, Bojan, Nataša i njihovo šestoro dece, sedam dana su bili bez električne energije. Dug za struju je iznosio 800 evra.

Narodni poslanici sa Kosova u Skupštini Srbije Danijela Vujičić Ljubomir Marić pomogli su porodici Ničić-Virijević da otplati zaostali dug.

"Posle sedam dana konačno smo danas dobili struju. Zahvaljuljući Danijeli Vujučić i Ljubomiru Mariću, ali i Marku Arsiću koji nam je pomagao kada nije bilo nikoga", kazala je u telefonskoj izjavi za RTV Kim Nataša Vrljević-Ničić.

Podsetimo, prilikom isključenja struje Nataša je navela da im je u kući "pregorela bela tehnika i računar koji su deca dobila na korišćenje od škole".Ostale vesti

Gračanica: Ekologija započela preventivno čiščenje rečnog korita

Javno komunalno preduzeće “Ekologija” DD započelo je akciju preventivnog čišćenje rečnog korita kako usled obilnijih padavina ne bi došlo do izlivanja reke.

  • 04.12.2021
Protestne blokade širom Srbije
Na 47 lokacija širom Srbije danas su održani protesti i blokade saobraćajnica, a na pojedinim mestima bilo je i incidenata. Jedan od organizatora današnjih protesta gradjana, Savo Manojlović iz inicijative Kreni-promeni, rekao je da su se građani Srbije odazvali protestima u velikom broju.
  • 04.12.2021
„Kada se ugase kamere, oni...“

Članovi Resursnog centra za nestala lica i Udruženja porodica nestalih „Kosovski stradalnici“ iz Beograda uputili su uoči obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava apel nadležnim vlastima u Beogradu i Prištini da intenziviraju svoj rad na rasvetljavanju sudbine nestalih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu ili versku pripadnost.

  • 03.12.2021
OG: Dodeljeni grantovi ženama preduzetnicama u poljoprivredi
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sastala se danas sa ženama preduzetnicama kako bi potpisale ugovore o dobijenim grantovima. U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio – ekonomskog položaja, 10 žena je dobilo grantove na osnovu projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“.
  • 03.12.2021
KM: Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje preko 2.600 nezaposlenih
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutno se nalaze 2.623 nezaposlena lica sa područja opštine Kosovska Mitrovica, potvrdila je za Radio Kontakt Plus, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje za KiM Verica Ćeranić.
  • 03.12.2021
Srbi u Metohiji u neraskidivoj vezi sa Kosovskom Mitrovicom

Već dvadeset godina čitav administrativni i obrazovani sistem srpskih sredina u Metohiji povezan je sa Kosovskom Mitrovicom. Ovo je grad u koji ljudi iz srpkih sela u Metohiji odlaze po nekoliko puta mesečno – stariji da podižu platu i trguju, a oni mlađi ostaju da se obrazuju i studiraju.

  • 03.12.2021