Vesti
Društvo

Porodici Ničić isključena struja zbog duga koji ne mogu da plate

Osmočlana porodica Ničić u Novom Badovcu drugi dan je bez struje. Do isključenja je došlo zbog zaostalog duga od 800 evra koji ova socijalno ugrožena porodica nema da plati, kaže Nataša Virijević Ničić.

Porodici Ničić isključena struja zbog duga koji ne mogu da plate
Porodica Ničić iz Novog Badovca (Foto Kim)

Bojan i Nataša sa šestoro dece, od kojih je jedno bolesno, žive od socijalne pomoći koja iznosi 26.000 dinara. Nataša kaže da zbog ostalih izdataka nisu bili u mogućnosti da plate račune za struju.

Kaže da predstavnici KEDS-a nisu poslali nikakvo upozorenje o isključenju pa je prilikom "prekida struje pregorela sva bela tehnika ali i računar koji su deca dobila na korišćenje iz škole".

„Živimo od socijalne pomoći, ni muž ni ja ne radimo. Nemamo ni drva, a ako mi verujete nemam deci danas ni da dam šta da jedu. Imamo i malo dete od 23 meseca, nemamo ni za pelene. Primamo samo socijalnu pomoć iz Srbije, od toga pola potrošimo za lekove, a gde je za brašno i pelene“, kaže Nataša.

Ona je apelovala na ljude dobre volje da im pomognu.

“Ko može i ko želi da pomogne, ako žele neka pomognu, sedeću ovako bez struje dok mogu, kada ne možemo otićićemo za Srbiju. Ovo je neizdrživo”, rekla je Virijevićeva i navela da je "jedinu pomoć dobila od gradonačelnika opštine Gračanica Srđana Popovića u vidu brašna i paketa higijene, kao i Marka Arsića iz Batusa koji je pored hrane obezbedio i lekove".

Pomenuti Marko Arsić iz Batusa i Miloš Stević iz Gračanice zajedno sa svojim prijateljima, koji su želeli da ostanu anonimni, prikupili su novac i kupili osnovne životne namirnice za socijalne ugrožene porodice, među kojima je i ova porodica iz Novog Badovca.

„Upravo smo u obližnejm marketu kupili brašno, makarone, zejtin, jaja, tačnije sve što je potrebno od namirnica za mesec dana da se porodica prehrani. Takođe, smo kupili i pelene koju su potrebne za najmlađeg člana porodice“, kazao je Arsić.Ostale vesti

Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021