Vesti
Društvo

Porodica Olivera Ivanovića očekuje da on bude oslobođen

Porodica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića očekuje da Apelacioni sud u Prištini poništi presudu Euleksovih sudija iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici i oslobodi ga odgovornosti. 
Porodica Olivera Ivanovića očekuje da on bude oslobođen
Milena Popović Ivanović( Foto Tanjug)

Ivanović je zbog ratnih zločina koji su se dogodili 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici osuđen na devet godina zatvora, a danas je na isteku zakonskog roka odbrani dostavljena pisana presuda nakon čega može da usledi žalba Apelacionom sudu u Prištini, što je odbrana i najavila.

Milena Ivanović Popović supruga Olivera Ivanovća , izjavila je Tanjugu da porodica očekuje da će Apelacioni sud u Prištini ispraviti grešku Euleksovih sudija i da će Oliver biti oslobođen svih optužbi i da će konačno biti slobodan čovek.

Ivanovićeva je dodala da je svima u Euleksu apsolutno jasno da je ovakva presuda doneta u januaru apsolutno neodrživa.

Ivanovića je osudilo Euleksovo sudskog veće, kojim je predsedavala sudija iz Rumunije Roksana Komša, na devet godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Kosovskoj Mitrovici 14. aprila 1999. godine.

Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Mitrovici oslobodilo je Ivanovića optužbi za krivicna dela počinjena 2000. godine kao i još četvoricu Srba kojima je suđeno u sklopu istog procesa.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020