Vesti
Društvo

Porodica Džolić iz okoline Osojana dočekaće Vaskrs u obnovljenoj kući

Samohrani otac dvoje dece Radan Džolić, kome je krajem januara usled loših instalacija potpuno izgorela kuća u povratničkom selu nadomak Istoka, dočekaće Vaskrs u obnovljenom domu, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Porodica Džolić iz okoline Osojana dočekaće Vaskrs u obnovljenoj kući
Porodica Džolić u obnovljenoj kući (Foto Fejsbuk @petar.petkovickim)

"Kada ga je zadesila ova nevolja, obećali smo da ćemo mu pomoći i to smo obećanje i ispunili. Njemu je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju potpuno obnovljen dom, donet novi nameštaj i pokućstvo, a Džoliće je danas obišao i predsednik Privremenog organa opštine Istok Kosta Belošević", napisao je Petković na svom Fejsbuk nalogu.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je najvažnije da će Džolić moći da obeleži Vaskršnje praznike u obnovljenoj kući sa svojom decom.

"To je naš glavni zadatak u Kancelariji za KiM, da pomažemo našem narodu i rešavamo svakodnevne, egzistencijalne probleme. Gospodin Džolić preneo je zahvalnost Kancelariji za KiM i Privremenom organu na pomoći i podršci, ali je naše da zahvalimo Radanu što se vratio na Kosovo i Metohiju i što čuva svoje ognjište. To je za nas najveća nagrada", zaključio je Petković.Ostale vesti

Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022