Vesti
Društvo

Poreska administracija: Prijavite zloupotrebe

Poreska administracija Кosova poziva sve građane da prijave slučajeve zloupotrebe u trgovinskim radnjama i apotekama.

Poreska administracija: Prijavite zloupotrebe
(Foto Poreska administracija)

Zbog pojačane potražnje, poslednjih dana su u pojedinim radnjama i apotekama podginute cene osnovnih životnih namirnica, odnosno sredstava za higijenu.

Zbog toga Poreska administracija poziva građane da prijave takve zloupotrebe od strane prodavaca besplatnim pozivom na broj: 0800 80 800 ili na e-mail: info@atk-ks.org.

Poreska administracija će, kako navode, odmah uputiti svoje inspektore na lice mesta i preduzeti kanznene mere.

Na jučerašnjem sastanku ministra finansija Kosova sa predstavnicima Poreske uprave dogovoreno je preduzimanje mera protiv preduzeća i prodavnica koje koriste pandemiju koronavirusom za podizanje cena svojih proizvoda.

Ministar finasija Besnik Bisljimi je kazao da je kod građana prisutna panika i pojačana kupovina, te da zbog toga rastu cene u supremarketima i apotekama.

On je najavio da će poreski inspektori proveravati situaciju u trgovinskim objetima i u slučaju identifikacije zloupotreba sa cenama da će preduzimati kaznene mere.

Generalni direktor Poreske administracije na Kosovu Iljir Murtezaj izjavio je da su poreski inspektori spremni da preduzmu mere zloupotreba od strane trgovinskih preduzeća.

 Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020