Vesti
Društvo

Popović traži uklanjanje bilborda, omladina Gračanice poslala poruku mira

Predsednik opštine Gračanica i član Predsedništva Srpske liste Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima policije o bilbordu koji je postavljen na ulazu u Gračanicu iz pravca Kišnice.
Popović traži uklanjanje bilborda, omladina Gračanice poslala poruku mira
Transparent ispred Omladinskog saveta (Foto OSG)

Bilbord sa natpisom ,,Sloboda ima ime, OVК" primećen je juče. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je, nakon sastanka sa predstavnicima policije, rekao da će policijski izveštaji o ovom događaju biti prosleđeni Ministarstvu za saobraćaj, jer je ono vlasnik zemljišta na kojem se nalazi bilbord.

"Od njih će se tražiti da se sadržaj sa bilborda ukloni. Ukoliko se to ne desi tražićemo reakciju od ambasada i celokupne međunarodne zajednice, da oni upotrebe svoj autoritet i kredibilitet koji imaju, ne bi li se sadržaj sa bilborda uklonio. Naši meštani su juče bili vidno uznemireni. Na nama je da situaciju održimo mirnom i da pokažemo da smo mi institucija koja čuva i brani interese našeg naroda," kazao je Popović, a objavljeno je na Fejsbuk stranici Srpske liste.

Omladinski savet iz Gračanice uputio svoju poruku

Predstavnici Omladinskog saveta iz Gračanice, poslali su odgovor na bilbord "Sloboda ima ime, Ovk". Oni su transparentom ispred svoje zgrade poručili - "Mir nema alternativu".

Dušan Borisavljević, predsednik saveta kaže da je omladina uznemirena ali i da je postala imuna na strah.

"Ova najnovija provokacija je uprkos svemu nešto što je unelo uznemirenost među naše meštane i nešto zbog čega ne možemo mirno da spavamo. Smatramo da je cilj svega bio zastrašivanje našeg naroda koji ovde živi. Zato smo došli na ideju da na njihove provokacije odgovorimo performansom koji poziva na mir. Ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo, jer želimo bolju budućnost u kojoj vlada mir i zato je ova naša poruka, poruka mira", kazao je Borisavljević.

On je naglasio da će transparent sa porukom "Mir nema alternativu" stajati u centru Gračanice sve dok se bilbord na ulasku u Gračanicu ne ukloni.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021