Vesti
Društvo

Popović traži uklanjanje bilborda, omladina Gračanice poslala poruku mira

Predsednik opštine Gračanica i član Predsedništva Srpske liste Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima policije o bilbordu koji je postavljen na ulazu u Gračanicu iz pravca Kišnice.
Popović traži uklanjanje bilborda, omladina Gračanice poslala poruku mira
Transparent ispred Omladinskog saveta (Foto OSG)

Bilbord sa natpisom ,,Sloboda ima ime, OVК" primećen je juče. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je, nakon sastanka sa predstavnicima policije, rekao da će policijski izveštaji o ovom događaju biti prosleđeni Ministarstvu za saobraćaj, jer je ono vlasnik zemljišta na kojem se nalazi bilbord.

"Od njih će se tražiti da se sadržaj sa bilborda ukloni. Ukoliko se to ne desi tražićemo reakciju od ambasada i celokupne međunarodne zajednice, da oni upotrebe svoj autoritet i kredibilitet koji imaju, ne bi li se sadržaj sa bilborda uklonio. Naši meštani su juče bili vidno uznemireni. Na nama je da situaciju održimo mirnom i da pokažemo da smo mi institucija koja čuva i brani interese našeg naroda," kazao je Popović, a objavljeno je na Fejsbuk stranici Srpske liste.

Omladinski savet iz Gračanice uputio svoju poruku

Predstavnici Omladinskog saveta iz Gračanice, poslali su odgovor na bilbord "Sloboda ima ime, Ovk". Oni su transparentom ispred svoje zgrade poručili - "Mir nema alternativu".

Dušan Borisavljević, predsednik saveta kaže da je omladina uznemirena ali i da je postala imuna na strah.

"Ova najnovija provokacija je uprkos svemu nešto što je unelo uznemirenost među naše meštane i nešto zbog čega ne možemo mirno da spavamo. Smatramo da je cilj svega bio zastrašivanje našeg naroda koji ovde živi. Zato smo došli na ideju da na njihove provokacije odgovorimo performansom koji poziva na mir. Ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo, jer želimo bolju budućnost u kojoj vlada mir i zato je ova naša poruka, poruka mira", kazao je Borisavljević.

On je naglasio da će transparent sa porukom "Mir nema alternativu" stajati u centru Gračanice sve dok se bilbord na ulasku u Gračanicu ne ukloni.Ostale vesti

Kako su i kojim NVO dodeljena finansijska sredstva?
Prilikom nedavnog odobravanja finansijskih sredstava za nevladine organizacije u opštini Gračanica „došlo je do kršenja procedura konkursa“, tvrde u PDS-u. Nenad Rašić poziva Agenciju za borbu protiv korupcije i ostale nadležne institucije da preispitaju odluku komisije za procenu predloga projekata. Iz komisije, pak, tvrde da je sve urađeno po propisima.
  • 02.12.2020
„Avenija“, 20 godina uspešnog ženskog preduzetništva
Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela obeležava 20 godina postojanja i aktivnog rada u promovisanju ženskog preduzetništva i tradicionalnih vrednosti. Kulturno-umetničkim programom i dodelom plaketa zaslužnima u Domu kulture Gračanica obeležena je godišnjica.
  • 02.12.2020
Dan zastave Albanije
Danas se navršava 108 godina od proglašenja nezavisnosti Albanije. Crveno crne zastave istaknute širom Kosova.
  • 28.11.2020
Od ponedeljka nastava na daljinu za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda
U srpskim sredinama na Kosovu od ponedeljka 30. novembra, za osnovce od 5. do 8. razreda i učenike svih srednjih škola, biće organizovana nastava na daljinu. Ovu informaciju je za Kontakt Plus potvrdila Jasmina Dedić, načelnica školske uprave na Kosovu.
  • 27.11.2020
U PU „Đurđevak“ nema zaražene dece
Predškolska ustanova „Đurđevak“ sa osam odeljenja i preko 500 mališana funkcioniše na teritoriji opštine Gračanica. Nema zaražene dece, a koronavirusom je inficiran jedan radnik ove ustanove, potvrdila je za RTV Kim direktorica "Đurđevka" Radica Parlić. U objektu koji se nalazi u blizini OŠ "Kralj Milutin" nastava se odvija u izmenjenim uslovima.
  • 27.11.2020
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
  • 26.11.2020