Vesti
Društvo

Popović: Škole spemne za ponedeljak, opština će pomoći

Pred početak rada škola u opštini Gračanica, svi objekti su dezinfikovani i spremni za prijem đaka od ponedeljka. Predsednik opštine Srđan Popović obećava maksimalnu podršku i pomoć.
Popović: Škole spemne za ponedeljak, opština će pomoći
Srđan Popović (Foto Kim)

Uveren da je epidemiološka situacija dosta bolja, Popović ističe da su škole spemne za početak nastave u svojim prostorijama.

„Mi smo spremni za školsku godinu, za ponedeljak. Imamo dobru saradnju sa svim direktorima. Sve su škole dezinfikovane, imamo dosta dezinfekcionih sredstava za skoro svaku učionicu i sigurno ćemo tokom cele školske godine voditi računa, a najviše o našim školama“, rekao je Popović prilikom obilaska teniskih terena u Gračanici.


PROČITAJTE JOŠ:

Gračanica: Još jedno lice pozitivno na kovid-19


Na pitanje da li će opština pomoći školama doniranjem zaštitnih maski za učenike, s obzirom da su iz obrazovnih ustanovama roditeljima poručili da sami obezbede maske i dezinfekciona sredstva za svoju decu, Popović je rekao da opština radi na tome.

„Mi danas imamo sastanak sa direktorima oko svega i videćemo koje su potrebe za sve škole i sigurno ćemo im maksimalno izaći u susret“.


PROČITAJTE JOŠ:

Gde nabaviti odgovarajuće maske za male školarce?


Popović je pohvalio epidemiološku situaciju i disciplinu građana, podsetivši da devet dana, sve do danas, nije bilo nijednog zaraženog.

„Danas smo dobili izveštaj iz bolnice da je još jedan slučaj pozitivan u našoj opštini. Do sada ima 78 slučajeva. U bolnici nemamo nijednog hospitalizovanog. Ja i danas mogu da apelujem na sve meštane opštine Gračanica da moraju i dalje da se pridržavaju mera jer samo zbog toga što smo poštovali mera i pridržavali se imamo dobre rezultate“.

Popović, koji je i predsednik Kriznog štaba, ističe da se sa predstavnicima KBC-a Priština u Gračanici svakodnevno održavaju sastanci. Bolnice su, kaže, dobro snabdevene i spremne, ukoliko dođe do eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.Ostale vesti

Hoti: Vlada udvostručuje socijalnu pomoć
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će više od 24.000 porodica dobiti dvostruku socijalnu pomoć za oktobar, novembar i decembar. 
  • 31.10.2020
Gujon: Uskoro farma u Gračanici

Tri osnovne škole u srpskim sredinama na Kosovu nedavno su renovirane iz donacije koju je obezbedila humanitarna organizacija ’’Solidarnost za Kosovo’’, čiji je osnivač francuski humanitarac Arno Gujon, piše Tanjug.

  • 30.10.2020
Više od hiljadu osoba kanžnjeno zbog nepoštovanja epidemioloških mera
Kosovska policija nastavlja da kažnjava osobe koje ne poštuju antikovid mere, pa je tako u poslednja 24 sata kažnjeno 1.072 ljudi koji nisu poštovali Zakon o borbi protiv pandemije, prenosi Ljajmi.
  • 28.10.2020
Mladi u borbi za spas pčela od izumiranja

Osnivanje „Tematskog parka o pčelarstvu“, aktiviranje mladih da se bave ovom plemetinom delatnošću, očuvanje životne sredine i zaštita pčela od izumiranja neki su od ciljeva članova Mlade aktivne Gračanice predstavljeni na takmičenju „Startap poduhvat“ koji je organizovao Inovacioni centar Kosova, a na kojem su osvojili drugu nagradu.

  • 27.10.2020
Na severu Kosova nema fiskalnih računa
Prema podacima Poreske uprave Kosova, u četri opštine na severu Kosova sa većinski srpskim stanovništvom, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, registrovano je 981 preduzeće sa ukupno 1.316 aktivnih jedinica.
  • 27.10.2020
Grenel na liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel prisustvovao je liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju, koju je služio starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić.
  • 25.10.2020