Vesti
Društvo

Popović reagovao: Navodi netačni i izvučeni iz konteksta

Direktor Odeljenja za zdravstvo u Opštini Gračanica Aleksandar Popović reagovao je na vest RTV Kim "Na centralnom Kosovu novčanu socijalnu pomoć prima više od hiljdu porodica", u kojoj je navedеno da je na pokušaj novinarke da dobije izjavu, on usmerio na Kabinet predsednice opštine radi odobravanja iste.
Popović reagovao: Navodi netačni i izvučeni iz konteksta
Aleksandar Popović (Foto arhiva Kim)

U vesti objavljenoj na našem sajtu pre dva dana piše sledeće: "RTV Kim je pokušala da od direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandra Popovića sazna koliko Opština Gračanica pomaže socijalno ugroženom stanovništvu i koliki je broj onih na teritoriji ove lokalne samouprave kojima je takva pomoć potrebna. Međutim, Popović je našu redakciju uputio na kabinet gradonačelnice Ljiljane Šubarić radi odobrenja davanja izjave za naš program. Uprkos zvaničnom zahtevu koji smo uputili, odgovor u toku dana nije stigao".

Potvrdan odgovor iz Opštine Gračanica nije stigao ni dva dana kasnije, ali je nakon što je Medija centar iz Čaglavice juče objavio vest pod naslovom "Pojedini zvaničnici Opštine Gračanica traže od medija da budu posrednici između njih i kabineta gradonačelnice Ljiljane Šubarić", navodeći kao primer upravo vest objavljenu na sajtu RTV Kim, Aleksandar Popović je poslao pisanu izjavu u kojoj tvrdi da su "navodi medija netačni i izvučeni iz konteksta".

"Imajući u vidu da je za odgovor potrebno prikupiti određene podatke od nadležnih opštinskih službi i Centra za socijalni rad, odgovorio sam da mi je potrebno vreme da te podatke prikupim i da cu odgovor poslati kasnije u toku dana", navodi Popović u pisanoj izjavi za RTV Kim i Medija centar.

Međutim, on obećani odgovor RTV Kim nije poslao ni tog, a ni nakon dva dana.

U današnjem obraćanju našoj i redakciji Medija centra Popović dalje navodi: "Novinarima sam takođe preporučio da se u međuvremenu sa konkretnim pitanjima mejlom obrate opštinskoj Službi za informisanje i odnose sa javnošću, kao i Kabinetu predsednice opštine, jer Kabinet predsednice takođe iz svojih fondova pomaže socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Gračanica, a ne samo kroz aktivnosti Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu".

Međutim, novinarka RTV Kim Jelena Cvetković ističe da je Popović samo uputio na Kabinet gradonačelnice i da joj je poslao mejl adresu, što je ona i uradila i za šta postoje dokazi. Ipak, na upućeni mejl, nažalost, niko nije odgovorio.

Popović u pisanoj izjavi za RTV Kim i Medija centar tvrdi "da Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica ima izvanredne odnose sa svim lokalnim i drugim medijskim kućama, bez diskriminacije", međutim, činjenica je da isto Odeljenje na događaje koje organizuje uglavnom ne poziva RTV Kim, na šta smo mu više puta ukazivali i to naglašavali u vestima ili objavljenim saopštenjima koja, za razliku od poziva, redovno stižu na mejl adresu naše medijske kuće.Ostale vesti

Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023
Joanikije: Neprihvatljiv francusko-nemački predlog, tretira Kosovo kao nezavisno
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije rekao je da je predlog francusko-nemačkog sporazuma neprihvatljiv, ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu Kosova i Metohije, a u njemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.
  • 17.03.2023
’’Još se nismo oporavili od 17. marta 2004. godine na Kosovu’’
Novinarka Radija Kim Zorica Vorgučić izjavila je za N1 opisujući dešavanja 17. marta 2004. na Kosovu da je to veoma stresni događaj koji joj je obeležio život. "Taj događaj se duboko urezao u moje sećanje kao jedan od najstrašnijih koji su doživeli Srbi sa Kosova. Mislim da se nismo još uvek oporavili od tog datuma. To je bio i pokretač za iseljavanje Srba, posebno kada je u pitanju Čaglavica. Ljudi su bili uplašeni i nisu znali šta će im se desiti", istakla je Vorgučić.
  • 16.03.2023
Dodeljene novinarske nagrade za priče o multietničkom suživotu na Kosovu i u Srbiji

Drugu godinu zaredom Inicijativa za mirne promene (PCi) dodelila je medijske nagrade novinarima za priče o suživotu na Kosovu i u Srbiji. Dodela priznanja organizovana je istovremeno u Prištini i Beogradu.

  • 16.03.2023
Aprila druga licitacija imovine Privredne komore KiM

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

  • 15.03.2023
Završna konferencija „Nedelja žena“

Drugi i završni dan desete po redu Nedelje žena u organizaniji Nacionalnog demokratskog instituta počeo je panelom „Integrisanje pristupa 50/50 u stranačkim strukturama“ na kojem je govorio predsednik Demokratske stranke Kosova Memlji Krasnići. On je govorio o rodnoj ravnopravnosti u stranci koju vodi. Krasnići je rekao da se lično zalaže za pristup PDK 50/50 i dodao da i druge političke partije treba da usvoje sličnu platformu.

  • 15.03.2023